Teodora Abrudean, noul primar al comunei Bocsig, susține că în calitatea de edil-șef are un crez, aceea de a face politica cetățeanului.
Săptămâna trecută, ne-am oprit la Bocsig, pentru a vedea cu ce gânduri pornește la drum noul primar și care sunt planurile ei de viitor. Teodora Abrudean a fost amabilă să ne răspundă la câteva întrebări. „Sunt căsătorită, am 37 de ani, un copil de opt ani pe care îl cheamă David Andrei și înainte de a fi primar, am lucrat în cadrul Primăriei. Am candidat pentru că, după vacantarea postului, cetățenii mi-au cerut să fac lucrul acesta, spunându-mi că sunt cea mai potrivită persoană. Acum, că am câștigat, nu vreau să vorbesc mult, ci să pun în practică programul cu care am fost aleasă. Asta, cu toate că nu voi avea un mandat complet, de patru ani. În primul rând, trebuie să știți că ne dorim cu toții o rețea de canalizare și o stație de epurare, să reabilităm și să modernizăm căminele culturale, școlile, vestiarele și tribunele stadionului din Bocsig, să avem o echipă de fotbal la Răpsig, să avem trotuare și piste pentru biciclete, rigole pentru apele pluviale, acolo unde este cazul, capele mortuare”, ne-a declarat Teodora Abrudean. De asemenea, aceasta susține că își propune continuarea și dezvoltarea relațiilor cu localitățile Pellerin și Wignehies fin Franța, o viață socială mai bogată, dezvoltarea economică a comunei, pietruirea drumurilor agricole, întreținerea și amenajarea parcurilor, amplasarea de locuri de joacă pentru copii și asigurarea cadrului necesar pentru furnizarea de servicii medicale la care să aibă acces toți locuitorii comunei.
În timpul discuției, în biroul primarului a intrat și Florin Ciul, fostul primar, care continuă să fie foarte apreciat de oamenii din comună pentru realizările sale, acesta manifestându-și sprijinul pentru succesorul său.
O sală model pentru SVSU
În timpul documentării noastre, la Bocsig se desfășura o instruire cu toți reprezentanții SVSU de pe Valea Crișului Alb și din zonă la care participau și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad. Nu am putut să nu remarcăm faptul că SVSU Bocsig beneficiază de un spațiu modern, sala SVSU de aici putând fi dată drept exemplu în aproape tot județul.

Recomandările redacției