În perioada 26 iunie – 7 iulie, vor avea loc la Chengdu (China), Jocurile Mondiale Universitare, competiție care trebuia să aibă loc anul trecut dar a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19. Printre sportivii și echipele care vor reprezenta România la acest eveniment, se află și reprezentativele de baschet masculin și feminin.

Din lotul convocat pentru echipa feminină face parte și jucătoarea echipei FCC Baschet UAV Arad, Teodora Manea, proaspăt laureată cu medalia de argint în Liga Națională. Manea, originară din Craiova, are 22 de ani, măsoară 1,83 înălțime și joacă pe pozițiile 3 și 4. A început baschetul la SCM CSS Craiova, jucând apoi la nivel profesionist pentru CS Teleorman Alexandria și Rapid București. În vara anului trecut s-a transferat la Arad, călcându-i pe urme surorii sale, Andra Manea, care a jucat pentru ICIM, în perioada 2013-2016. Teodora a jucat în acest sezon de campionat 33 de partide, (în medie 20,29 de minute pe meci), înregistrând o medie de 37,6% la aruncările de două puncte, 16,1% la cele de 3 puncte, 30% la aruncările libere plus o medie totală de 3,5 recuperări pe meci.

România va face parte din Grupa B, având ca adversare, reprezentativele Chinei, Portugaliei și Mexicului.

Pentru ediția din acest an echipele participante își pot forma loturile din studenți sau absolvenți de facultate (care au absolvit în 2020 sau 2021), născuți între 1 ianuarie 1996 și 31 decembrie 2004.

(foto: baschetarad.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției