Terapia florală Bach

0
375
bach_terapie_floralaSuferi de atacuri de panică? Insomnii? Dureri de cap? Aceste suferințe și multe altele se pot trata cu ajutorul esențelor florale Bach.

Remediile Bach folosesc energia vindecătoare a plantelor pentru a alina suferințele emoționale, care, netratate, pot da naștere unor probleme fizice. Fiecare esență florală corespunde unei stări sufletești negative, cum ar fi teama, furia, gelozia, nesiguranța, tristețea. Acestea ajută pacientul să își dezvolte calitatea opusă problemei invocate.

Terapia florală Bach tratează cauza bolii

Dezechilibrul emoțional poate duce la declanșarea unor boli. Terapeutul se adresează disconfortului sufletesc și nu bolii în sine. De pildă, cei furioși își redobândesc calmul cu ajutorul esenței Cherry Plum (corcoduș), certăreții și răzbunătorii se vor manifesta pașnic dacă vor folosi remediul Holly. Atunci când cineva trece printr-o perioadă foarte dificilă, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, remediul Star of

Bethlehem îl va sprijini să treacă mai ușor peste greutăți.

Se iau la indicațiile specialistului

Cel mai folosit este „Rescue Remedy” (remediul de urgență). Are în compoziție cinci esențe de bază și este indicat în perioade stresante. Celelalte remedii ar fi bine să se ia la indicațiile unui terapeut, care, în urma unui interviu, poate decide ce esențe florale sunt indicate pentru fiecare persoană. Acesta îi va da o sticluță cu o combinație de până la șase remedii, din care se pun 2-4 picături într-un pahar cu apă și se beau de câteva ori pe zi. Tratamentul se face, de obicei, trei săptămâni, urmând ca specialistul să hotărască, în funcție de rezultate, încetarea, prelungirea sau schimbarea lui.

Terapia florală Bach nu are contraindicații

Remediile Bach nu au contraindicații și pot fi administrate și copiilor sau femeilor însărcinate. Copiii cu ADHD vor fi mai liniștiți și se vor concentra mai ușor. Sunt de ajutor și dacă au coșmaruri sau probleme grave în familie. În cazul copiilor și gravidelor, picăturile se vor turna în apă fierbinte, deoarece conțin alcool. Astfel, se va evapora. Apa se bea după ce se răcește.

REMEDII NATURALE SIMPLE

La începutul secolului trecut, doctorul britanic Edward Bach și-a propus să găsească remedii naturale, simplu de preparat și de administrat, care să nu fie toxice și să readucă pacienților confortul psiho-emoțional. A început prin a colecta roua de pe anumite flori, până când a dezvoltat metoda, prin care culegea plantele, le ținea într-un vas cu apă la soare câteva ore, după care adăuga alcool pentru a conserva substanțele.

Sursa: Unica.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.