Terasele  ar putea fi închise în intervalul orar orar 23.00-06.00, și purtarea măștii în spații deschise obligatorie

0
497

Datorită faptului că numărul cazurilor de Covid este în creștereComitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat mai multe măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Propunerile CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României, prin urmare nu este clară dată de la care vor intră în vigoare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat mai multe măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea  urmează să fie supuse aprobării Guvernului României, prin urmare nu este clară dată de la care vor intră în vigoare.

Principalele prevederi prevăzute în actul Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, că efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane: cele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, precum și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00-06.00.

  • În afară intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.