teraseReprezentanţii municipalităţii au anun­ţat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, că vor iniţia consultări cu patronii teraselor din oraş în vederea deschiderii acestora şi pe timp de iarnă.
În opinia autorităţilor locale, unele dintre terase şi-au mărit dimensiunile creând spaţii mai mari şi, dacă pro­prietarii vor dori, acestea vor putea fi deschise şi iarna. „Zilele viitoare vom avea întâlniri cu proprietarii tera­selor pentru a stabili, împreună cu aceştia, dacă doresc ca terasele să rămână deschise şi iarna. O să avem în vedere stabilirea unor taxe pentru sezonul rece, altele decât cele pentru sezonul cald”, au explicat reprezentanţii Primăriei.
Până la aprobarea regulamentului de funcţionare a teraselor pe timp de iarnă, Primăria municipiului va modifica regulamentul de funcţionare pe timp de vară, după ce s-a constatat că este necesară îmbunătăţirea desfăşurării activităţilor sezoniere şi a aspectului oraşului.
Astfel, conform unui proiect de hotă­râre care urmează să fie supus votului consilierilor locali, amplasamentul terasei trebuie să fie în imediata apropiere a unităţii de alimentaţie publică, de preferinţă pe o desfăşurare ce nu va depăşi frontul uni­tăţii proprii de lucru. De asemenea, în proiect se mai menţionează că „amplasarea teraselor se va face astfel încât să nu afecteze accesul în curţile imobilelor, în incinta spaţiilor învecinate şi să asigure un culoar minim de doi metri pentru circulaţia pietonală”.
Tot conform noului regulament, dacă amplasamentele sunt limitrofe clădirilor cu locuinţe colective, se va prezenta un acord de vecinătate încheiat cu asociaţia de proprietari.
(Ş.M.)

Recomandările redacției