Terasele și mijloacele de transport în comun, luate la puricat de polițiștii locali

0
461

Amenzile aplicate de polițiștii locali în acțiuni independente sau împreună cu echipaje IPJ se ridică la un cuatum de 9250 de lei. În perioada 10.07.2020 -16.07.2020, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, efective din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat gradul de conformare la măsurile impuse în contextul stării de alertă.
Printre prioritățile echipelor de verificare de la Serviciul Ordine Publică și Circulație au fost mijloacele de transport public în comun și terasele, în acest sens fiind intreprinse 14 actiuni independente și una împreună cu efective din cadrul IPJ Arad.
Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale ca urmare a nerespectării prevederilor Legii nr.55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 pentru eludarea măsurilor de protecție individuale, aplicându-se amenzi în cuantum de 9250 lei și un avertisment.

Totodată agenții de poliție locală au efectuat în data de 16.07.2020 o amplă acțiune de verificare la societățile comerciale care nu respectă aceste norme, și permit intrarea unor persoane in incinta fără a purta masca de protecție. În zona gării un angajat a fost sancționat contravențional.
În acest caz precum și în altele similare, polițiștii locali vor înainta documentele rezultate din verificări către instituțiile abilitate a lua măsura suspendării agenților economici în cauză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.