Mai este mai puțin de o săptămână până la încheierea perioadei de depunere a cererilor de plată pe suprafață. Pentru fermierii care până acum nu și-au depus dosarele cu solicitări de finanțare a început numărătoarea inversă, iar pentru funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, cele mai aglomerate zile. Reprezentanții APIA Arad vor lucra și în weekend, ca să poată prelua toate cererile.

Conform bilanțului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019, un un număr de 724.801 cereri, pentru o suprafaţă de 5.884.307 hectare. În județul nostru, numărul total de cereri de plată pe suprafață va fi de peste 21.000.

Față de anii trecuți, Ministerul Agriculturii a susținut că nu se vor mai putea depune cereri după data de 15 mai, nici chiar cu penalizări.

„Reamintim că, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, depunerea Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 mai 2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Materialele de informare referitoare la campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019 sunt disponibile pe pagina de început a site-ul APIA“, susține Alexandru Borcea, consilier al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Arad.

Totodată, pentru a veni în sprijinul fermierilor, centrele judeţene și locale APIA vor avea program de lucru și în weekend-ul următor, sâmbăta – 11 mai și duminică – 12 mai, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Recomandările redacției