Termen limită pentru depunerea unor informații la Trezorerie

0
316

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Arad  informează instituţiile publice finanţate din bugetul de stat, din bugetele fondurilor speciale, precum şi din bugetele instituţiilor publice ale căror cheltuieli de funcţionare şi de capital se asigură din venituri extrabugetare şi subvenţii acordate din bugetul de stat sau din bugetele locale, în funcţie de subordonare, că au obligaţia depunerii datelor şi informaţiilor privind numărul de personal şi fondul de salarii utilizat în anul 2015, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 186/1995, republicată în M.O. nr. 7/12.01.1998. Potrivit trezorierului șef Doina Marșieu, termenul limită de depunere a situaţiilor este 15 ianuarie  2016. „Trebuie să reamintim că legislaţia privind salarizarea personalului bugetar s-a schimbat conform Legii nr. 284/2010 și a Legii nr. 63/2011 (pentru învăţământ), motiv pentru care anexele (formularele) conţin modificări. Astfel, încadrarea unor instituţii publice a fost schimbată conform O.U.G. nr. 96/2012. În aceste condiții se va utiliza varianta de program folosită la semestrul I al anului 2015. De menționat că programul informatic, ce conţine și formularele de completat, poate fi preluat de pe site-ul instituţiei: www.finantearad.ro/ Programe utile/ Instituţii Publice/ State de funcţii pentru instituţii publice, HG 186/2005, actualizat în 02.07.2015.

În cazul în care în NOMFISC, în dreptul codului fiscal apare denumirea veche a instituţiei publice, la întocmirea lucrării se va utiliza denumirea actuală. În adresa care însoţeşte lucrarea se va preciza faptul că denumirea actuală a instituţiei nu corespunde cu cea din NOMFISC sau orice alte modificări, susține Doina Marșieu.

În încheiere trebuie spus că, preluarea datelor de către AJFP Arad, atât pe suport de hârtie (formularele), cât şi pe suport magnetic se va face de către Serviciul Sinteză şi Asistenţa Elaborării şi Execuţiei Bugetelor Locale, din cadrul Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică situat pe Bulevardul Revoluţiei, la nr. 77, camera 43, (telefon: 0257202825 sau e-mail: Buget.AR@mfinante.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.