Termen limită pentru fermierii care cer ajutorul de 2.000 euro/fermă

0
337

Fermierilor  arădeni le-a mai rămas o săptămână să ceară ajutorul de minimis de 2.000 euro/fermă.  20 iulie este ultima zi în care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de înscriere programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate.

Conform APIA, ajutorul se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021, pentru următoarele legume: ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în temeiul Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil până la 31 decembrie 2021; persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.182/2016; producătorii agricoli persoane juridice, conform agrointel.ro.

Reamintim că valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei, la cursul de schimb valutar de 4,8725 lei pentru un euro, beneficiarilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, numai pentru o singură cultură în anul de cerere și numai pentru o suprafață de 1000 mp. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi / întreprinderi unice nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.