Termenul de depunere a dosarelor pentru renovarea clădirilor s-ar putea prelungi din nou

0
762

O problemă în Arad este și cea legată de reabilitarea clădirilor vechi și, mai ales a fațadelor. În special în zona centrală multe dintre aceste imobile au probleme serioase. Nu mai insistăm acum.
De curând consilierii locali au aprobat prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru obținerea sprijinului financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad. Este vorba de Hotărârea nr. 42/31.01.2020 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind aprobarea din Regulamentul de aplicare a Legii nr.153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare, pentru zone de protecție a monumentelor istorice și pentru zonă monumente protejate în municipiul Arad – Program de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri din zonele de acțiune prioritară din municipiul Arad. O parte dintre costuri pot fi chiar finanțări nerambursabile, iar acei proprietari care-și renovează clădirile, beneficiază de scutire de impozit pe clădiri pe o perioadă de cinci ani. „Termenul de depunere a dosarelor de 60 de zile de la publicarea anunțului de participare menționat la alin.(3) se prelungește cu încă 90 de zile, ca urmare a situației excepționale generată de situația de urgență și de alertă“, se arată în proiectul de hotărâre supus votului.
Așadar, până la începutul lui august, este timp suficient pentru a depune documentația necesară pentru a obține sprijin pentru renovarea clădirilor. Asta era situa­ția înainte de a se prelungi încă o dată starea de alertă cu încă 30 de zile. Așadar, este posibil ca acest termen să fie mutat, până undeva spre începutul toamnei.
Deocamdată toate acestea sunt ipoteze de lucru, însă faptele anterioare s-au petrecut după același scenariu. De aceea, este foarte posibil ca acest termen să fie prelungit din nou.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.