Termenul de depunere a ofertelor pentru consultanţă în vederea privatizării Romtelecom a fost prelungit cu două săptămâni

0
247

Termenul pentru depunerea ofertelor de participare în vederea achiziţionării de servicii de consultanţă pentru privatizarea Romtelecom a fost prelungit cu două săptămâni, până la data de 21 noiembrie 2013, a anunţat, marţi, într-un comunicat, Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/.

 

 

 

Foto: AGERPRES ARHIVA – Autor: ERNEST ANDONE

Anunţul a fost publicat în data de 7 octombrie 2013 pe site-ul MSI, în presa de specialitate internaţională şi românească, termenul iniţial fiind 7 noiembrie.

La solicitarea potenţialilor ofertanţi, termenul-limită de depunere şi deschidere a ofertelor a fost prelungit până la data de 21 noiembrie 2013, în vederea finalizării elaborării ofertelor şi a organizării unor consultări interne aprofundate cu toţi factorii de decizie implicaţi.

Termenul în care pot fi solicitate clarificări a fost prelungit până pe 14 noiembrie 2013, ora 17,00.

Potrivit sursei citate, viitorii ofertanţi trebuie să dovedească că au participat, în ultimii 10 ani, în calitate de consultant al guvernelor/ministerelor/altor autorităţi publice din România sau la nivel internaţional, în cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifră de afaceri de cel puţin 2,5 miliarde de lei la momentul demarării procesului de privatizare.

De asemenea, firmele interesate trebuie să fi încheiat, în ultimii 10 ani, cel puţin un contract de consultanţă a guvernelor/ministerelor altor autorităţi publice din România sau la nivel internaţional, în cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel puţin 1,3 miliarde de lei la companii de stat.

În plus, ofertanţii trebuie să aibă la activ participări, în ultimii cinci ani, în calitate de consultant în investiţii financiare pe piaţa de capital sau vânzări de pachete de acţiuni, cumulate în mediul privat, în valoare de cel puţin 500 milioane de lei, conform criteriilor stabilite de către minister.

Atribuţiile Consultantului vor consta în acordarea de asistenţă specializată pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor şi efectuarea proceselor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare.

Guvernul a adoptat, în 24 iulie 2013, Hotărârea care prevede reluarea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom prin vânzarea pachetului minoritar de acţiuni pe care statul român, prin MSI, le deţine în companie.

Acţiunile au o valoare nominală de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentând în total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.

Acţiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat iniţial în anul 2005, trei ani mai târziu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale reluând acţiunile de finalizare a privatizării companiei.AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.