Data de 17 noiembrie e termenul limită pentru crescătorii de animale, care au solicitat la plată Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), acordat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Fermierii care au optat pentru această schemă și care dețin vaci de lapte, taurine de carne sau bivolițe, au liber după data de 17 noiembrie să vândă din efectivele purtătoare de subvenție.

Data, numită de regulile APIA, termen de ”retenție” prevede că fermierii care au depus cererea unică de plată în campania 2021 au obligația să nu înstrăineze animalele 60 de zile de la termenul final de depunere a cererii unice, adică termenul expiră la 17 noiembrie 2021. În această perioadă de 6 luni de zile APIA sau Autoritatea pentru Zootehnie (ANZ) pot efectua verificări, iar în acest interval fermierii nu au voie  înstrăineze/vândă animalele.

”Menţin animalele solicitate pentru SCZ pe o perioada de reținere de 6 luni până la data de 17.11.2021 inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat cu condiția ca solicitantul să fie proprietarul animalelor pe durata transferului temporar)”, prevede regulamentul pentru subvenții, aplicabil pentru SCZ vaci de lapte, SCZ taurine de carne și SCZ bivolițe,  publicat de APIA pe site-ul propriu, conform agrointel.ro.

Recomandările redacției