Teroare în Congo: lava unui vulcan a ajuns în orașul Goma

0
373

Imagini terifiante după ce un vulcan a erupt în Republica Democrată Congo (RDC). Guvernul a dispus sâmbătă seara evacuarea de urgenţă a unui întreg oraş din estul ţării.

Un vulcan a erupt în Congo după aproape 20 de ani. Din cauza erupţiei, autorităţile au dispus evacuarea de urgenţă a oraşului Goma, scrie rtv.net.

Decizia a fost anunţată după o „reuniune de urgenţă a guvernului privind erupţia vulcanică de la Goma”. Nyiragongo a erupt sâmbătă seară, cel puţin un flux de lavă coborând din flancurile sale spre est, spre frontiera din apropiere cu Rwanda.

Erupţia bruscă a vulcanului a provocat panică în rândul populaţiei. Mii de persoane au fugit spre postul de frontieră din apropiere cu Rwanda, la sud de Goma, şi spre vestul oraşului, în direcţia regiunii Masisi, conform Agerpres.

„Sunt mulţi oameni pe drum, multe maşini, este ca o evadare”, a povestit pentru AFP un locuitor care şi-a urcat familia în maşină pentru a se îndrepta spre localitatea Sake, pe drumul prin Masisi.

Mount Nyiragongo,a volcanic mountain overlooking the city of Goma, Eastern DRC is currently in eruption. Residents who live near the area have been told to evacuate.The last time this volcano erupted in 2002 it wrecked havoc.
🇨🇩🇨🇩🇨🇩🇨🇩🇨🇩#Goma#NyirangongoErupts pic.twitter.com/3GW6I51QO0

— Josphat Machagua (@JosphatMachagua) May 22, 2021

„Sunt copii, femei, bătrâni care merg pe jos şi vine ploaia, e complicat”, a mai spus un localnic.

Pe reţelele de socializare au apărut deja imagini cu râurile de lavă care au ajuns în zone locuite ale oraşului Goma.

 

Situată în provincia Nord-Kivu, de asemenea învecinată cu Uganda, regiunea Goma este o zonă cu activitate vulcanică intensă, cu şase vulcani, printre care Nyiragongo şi Nyamuragira din apropiere, care înălţimi de 3.470 şi, respectiv, 3.058 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.