Membrii celei mai importante reţele teroriste din Indonezia, Jemaah Ansharut Daulah (JAD), afiliată grupării teroriste Stat Islamic, au fost condamnaţi marţi la închisoare pentru terorism şi afilierea la organizaţii militante străine, relatează Mediafax.
Unul dintre membrii principali, Zainal Anshori, a strigat „Allahu akbar” în timp ce judecătorul a dat verdictul. Măsurile de securitate în sala de judecată au fost sporite pentru a evita orice incident. JAD este o grupare teroristă cu zeci de mii de militanţi în Indonezia. Conducătorul grupării, Aman Abdurrahman, a fost condamnat la moarte luna trecută deoarece a plănuit atacuri teroriste în timp ce se afla în închisoare.
Conform modificărilor legislative din Indonezia, autorităţile au voie să aresteze orice simpatizant al reţelelor teroriste, chiar dacă nu a participat activ la plănuirea sau comiterea unor atacuri. Schimbările au venit după o lungă perioadă în care autorităţile s-au plâns că nu au ce măsuri să ia împotriva mambrilor JAD.
JAD a comis mai multe atacuri pe teritoriul Indoneziei în ultimii ani, inclusiv atacurile sinucigaşe cu bombă din oraşul Surabaya din luna mai, în care au murit 30 de persoane. Avocatul grupării, Asludin Hatjani, nu a făcut apel în urma deciziei instanţei de judecată.

Recomandările redacției