Teroristul din Ghioroc, condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare

0
232

terorist

Remus Claudiu Văsuţ, teroristul din Ghioroc, care a fost prins în flagrant în timp ce negocia vânzarea a două bombe artizanale, construite chiar de el, a fost condamnat la cinci ani şi opt luni închisoare, de judecătorii Curţii de Apel Timişoara şi interzicerea unor drepturi civile. De asemenea, complicele acestuia, Marius Liviu Mogoşan a fost, iniţial, condamnat la 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive, dar s-a dispus, ulterior, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi s-a stabilit un termen de încercare de 4 (patru) ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă 60 de zile în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad sau Consiliul Local al Comunei Vladimirescu.

Faţă de ceilalţi doi complici, Soluţia pe scurt precizează:Condamnă pe inculpatul Constantin SebastianMartin la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive şi pe inculpatul AdrianFarcău,la pedeapsa de2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.(…) În baza art. 112 C.p. dispune confiscarea de la inculpaţi a unui dispozitiv exploziv de tip ţeavă şi rămas în urma experimentului judiciar, precum şi a tuturor bunurilor înscrise: dispozitiv artizanal, format din schelet metalic şi bucăţi de placaj, folosit pentru confecţionarea de fitil, ridicat de la Martin şi depus în camera de corpuri delicte a I.P.J. Timiş. De asemenea, obligă inculpatul Văsuţ la plata sumei de 4000 lei cheltuieli judiciare către stat, obligă pe inculpatul Mogoşan Marius Liviu la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat, obligă pe inculpatul Farcău Adrian la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul Martin Constantin Sebastian la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat.

În cursul lunii decembrie 2013,Văsuţ a procurat ingredientele necesare confecţionării unor dispositive explosive şi a apelat la ceilalţi doi care l-au consiliat despre modul de confecţionare a unor dispositive explozive.

În aceeaşi activitate, a fost implicat Adrian Farcău care, cunoscând preocupările lui Văsuţ Cornel Cătălin privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus la dispoziţie mijloace tehnice şi material pentru confecţionarea obiectelor arătate,precizau magistraţii DIICOT Timişoara.

Având sprijinul menţionat, în data de 07.12.2013, respectiv 17.12.2013, Cornel Cătălin Văsuţ a confecţionat şi detonat în proximitatea localităţii Ghioroc, dispositive explozive, iar la data de 20.12.2013, a confecţionat două dispositive similare, pe care le-a predat altor persoane, în vederea detonării într-un  local, pentru a produce stare de nelinişte şi teamă în rândul populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.