„Teroristul” Văsuţ doreşte suspendarea judecăţii cauzei

0
177

vasutRemus Claudiu Văsuţ, trimis în judecată după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au considerat că sunt proble care să-l incrimineze pe acesta pentru săvârşirea infracţiunilor de „fapte asimilate actelor de terorism” şi nerespectarea regimului materiilor explosive, a făcut o contestaţie, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În calitatea sa de contestator/inculpat, arădeanul a invocat prevederile articolului 242 din Noul Cod de Procedură Penală, care sună cam aşa: „(1) Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 189 sunt aplicabile. (2) La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua”.

Cu alte cuvinte, Văsuţ doreşte suspendarea judecăţii cauzei în care este acuzat de acte de terorism, iar hotărârea completului, care s-a adunat marţi, nu a fost, momentan, făcută publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.