• Consilierul județean Adrian Ţolea nu a avut voie să intre în clădire
  • Mizeria de pe străzi s-a adunat la intrarea Consiliului Județean.
  • Ţolea susține că Bâlcea i-a interzis accesul în clădire.
  • Vicele nu recunoaşte că ar fi implicat.

Update – Am intrat în posesia înregistrării de la poarta CJA

 

Ieri dimineaţă, la ora 09.00, la sediul Consiliului Judeţean Arad a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai ministerului de resort, în cadrul unei vizite de control cu privire la proiectul ,,Sistem de management integrat al deşeurilor solide – judeţul Arad“. Nimic important pentru ţară, nimic important pentru comunitate. Exceptând faptul că Aradul băl­- teşte într-o imensă mizerie de când s-au apucat timişorenii să ne adune gunoaiele.

Ei bine, la întâlnirea respectivă a încercat să participe şi Adrian Ţolea. Care Adrian Ţolea nu a fost lăsat nici măcar să intre în sediul Consiliului Judeţean. Acesta este motivul pentru care Ţolea a transmis o informare membrilor AGA în care susţine că: „Deşi am atât calitatea de director executiv al aparatului tehnic din asociaţie, cât şi cea de consilier judeţean, domnul Sergiu Bâlcea nu mi-a permis accesul la această întâlnire, deşi erau prezenţi toţi colegii din aparatul tehnic, iar tema de discuţie era exact proiectul pe care, în calitate de angajaţi şi conform hotărârilor UAT-urilor membre, trebuie să îl implementez. Am să informez, în scris, CD al Asociaţiei despre acest incident“.

Accesul interzis

Aflând acestea, am intrat în ceaţă intelectuală. Din informarea asta noi am reţinut doar faza cu interdicţia aplicată consilierului judeţean Ţolea de a păşi, culmea, în sediul Consiliului Jude­- ţean. Ne-am tras două palme de revenire şi am crezut că nu e vorba de un incident petrecut în Arad, ci pe undeva prin Zanzibar. După ce am ieşit din uluială, ne-am pus pe dat telefoane, ca să ne documentăm mai bine. Cum adică să nu poată intra un consilier judeţean la locul de muncă, cum ar veni?

Primul om pe care l-am sunat a fost chiar Adrian Ţolea, eroul acestei poveşti care dacă nu
s-ar petrece în Arad, ar fi de-a dreptul subiect de miştocăreală. Omul ne-a confirmat la telefon faptul că nu a fost lăsat să intre în sediul instituţiei. Şi ne-a şi povestit cum au decurs ostili­tăţile. „Am fost oprit la intra­rea în sediul CJ Arad de gar­- dianul de serviciu. Îi era şi lui jenă de situaţie, dar mi-a explicat că are ordin de la domnul Bâlcea să nu mă lase să intru în sediu. Prima oară am crezut că e o glumă, dar am realizat imediat faptul că gardianul vorbea foarte serios. Primisem interdicţie de a intra în Consiliul Judeţean! Nu vreau să dezvolt latura legală a situaţiei penibile în care am fost pus, dar vă spun că în orice calitate aş fi participat la acea şedinţă, cea de director executiv, sau cea de consilier judeţean, eram îndrep­- tăţit să fiu acolo. Am sunat de pe telefonul fix de la intrare, pe interior, să îi cer domnului Bâlcea explicaţii. Iar domnul Bâlcea mi-a trântit telefonul în nas. Nu mă deranjează penibilitatea situaţiei în care am fost pus eu. Mă deranjea­ză faptul că acest eveniment urât s-a petrecut atunci când în instituţie se aflau reprezentanţii Comisiei Europene“, susține Țolea.

Bâlcea nu dă explicaţii

Am zis că poate Ţolea delirează de la căldură şi că de fapt lucrurile stau cu totul altfel. De aceea i-am cerut şi lui Bâlcea o declaraţie pe temă. Iată ce ne-a răspuns: „Dacă colegii dânsului nu l-au pus pe listă, înseamnă că nu a fost pe listă. E pro­blema celor din ADI, nu e pro­blema mea. Se transferă prea mult din responsabilitatea pe Consiliul Judeţean şi pe primării, când de fapt ADI trebuie să îşi asume acest lucru. Pentru asta sunt plătiţi. Cât despre faptul că eu i-aş fi interzis accesul în sediul Consiliului Judeţean, vă spun că eu nu am dreptul să fac aşa ceva“.

Noi stăm strâmb, dar gândim drept. Oricât de mult ar susţine Sergiu Bâlcea faptul că el nu i-a interzis lui Ţolea accesul în sediul Consiliului Judeţean, cert e că Ţolea nu a ajuns la mirobolanda întrunire de control. De ce? Pentru că cineva nu l-a lăsat să intre în instituţie. De ce nu l-a lăsat să intre? Habar nu avem. Tot ceea ce ştim e faptul că la Consiliul Judeţean democraţia este un concept aflat încă în studiu.

Cristian Ţiţca

  • john spune:

    Incepe circul. Se pare ca la mijloc este o plingere penala facuta de Tolea lui Bilcea si lui Falca .

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției