TimisoaraSecțiile de Primiri Urgențe (UPU) ale Spitalelor Municipal și Județean Timișoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.

La Spitalul Municipal Timișoara, pe lângă lucrările de la UPU vor avea loc și modernizări ale centrului de diagnostic prenatal și dotarea cu aparatura performantă.

„Există pentru acest an un proiect semnificativ pe fonduri europene cu Primăria Municipiului Timișoara ca lider de proiect, care vizează modernizarea completă a unui centru de diagnostic prenatal la Maternitatea ce aparțin de spital”, a declarat luni Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Conducerea spitalului dorește să-și perfecționeze serviciile diversificate pe care le oferă, de exemplu, pentru chirurgia de urgență sau pentru programul oncologic, astfel încât acestea să fie adaptate celor mai noi descoperiri medicale.

Spitalul Județean Timișoara va beneficia de reparații majore în acest an, pe lângă extinderea și modernizarea Ambulatoriului și a UPU fiind inclusă și construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, investiția atinge 11 milioane de euro, o parte venind din fonduri europene.

„La Spitalul Județean vor intra 11 milioane de euro. Proiectul presupune modernizarea totală a secției UPU, inclusiv partea de Ambulatoriu și construirea heliportului”, a declarat Titu Bojin.

Până în 2013 s-a refăcut fațada spitalului cu bani de la CJ Timiș, au continuat lucrările de extindere a corpului de clădire care găzduiește Casa Austria (secția pentru arsuri — n.r.) și au fost efectuate lucrări de reparații și de reabilitare termică. AGERPRES/

Recomandările redacției