Timișoara intră în carantină. Scandal între Fritz și președintele CJ Timiș

0
591

Municipiul Timișoara va intra în carantină începând de luni, 8 martie, de la ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile, alături de comunele din zona periurbană. Cele mai dure restricții vor fi în timpul zilelor de weekend, conform g4media.ro

Președintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, s-a opus măsurii carantinei și, după ședința CJSU, a scris pe pagina sa de Facebook că „a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei”. Secretarul de stat Raed Arafat și primarul Dominic Fritz i-au dat replica.

”Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiş, a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane. Solicit primarului Timişoarei un plan coerent de măsuri anti-covid-19, bazat pe indicatori şi cifre, care să completeze carantina formală, cu speranţa că sutele de mii de cetăţeni afectaţi vor avea parte şi de altceva în afară de restricţii înmulţite şi înăsprite. În aşteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătăţii pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri şi Ministerului Economiei pentru o compensaţia atât de necesară operatorilor economici distruşi financiar de restricţii şi închideri obligatorii”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Răspunsul lui Raed Arafat: „Măsurile trebuiau să fie luate, indiferent dacă era sau nu carantină. Ceea ce se poate face în plus este creșterea capacității de vaccinare. Sunt măsurile necesare, nu avem ce să facem altfel.

Dominic Fritz: „E o palmă dată fiecărui medic, fiecărui asistent care nu își mai vede copiii, și fiecăruia care încearcă să-și salveze afacerile și nu face cinste seriozității discuțiilor din CJSU. Decizia a fost luată cu un consens larg, cu 30 de voturi și îmi pare rău că unii încearcă să profite politic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.