„Cu UTA până la moarte și dincolo de ea”, căci da, Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi au fost, sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”, pentru derby-ul Vestului pentru care, de altfel, s-au și pregătit temeinic când soarta le-a tăiat calea în seara zilei de joi. Într-adevăr, „ultrașii” utiști nu au mai apucat să afișeze coregrafia pregătită înainte de a urca în mașina morții, dar au fost acolo, prezenți în lacrimile și inimile unui stadion ca o familie. Căci da „Fotbalul ne leagă pe toți” (așa cum scria pe bannerul afișat de galeria „alb-violetă”), iar și cea mai mare rivalitate își pierde sensul în fața tragediilor vieții.
Exact la ora 12, combatantele au ieșit pe gazon, dar meciul propriu-zis a început peste alte 6 minute. 6 minute încărcate de emoții, semnificație, mult bun simț și poate chiar o normalitate după care tânjim mereu în vremurile tulburi pe care le trăim. Toți cei 22 de jucători au îmbrăcat tricouri albe inscripționate cu chipurile lui Mihoc și Moisi, iar jucătorii „Bătrânei Doamne” au purtat și un banner cu pozele lor. Manea și Copaci au dus apoi acel banner în sectorul fanilor arădeni, acolo unde au luat loc apro­ximativ 30 de susținători „roș-albi” care au făcut – totuși – deplasarea pe Bega. Tot acolo au ajuns 1 minut mai târziu și Ioan Mera, căpitanul lui Poli, dar și Sebastian Novovic, liderul galeriei poliste, cu o jerbă și o lumânare. Semne ale respectului și durerii împărtășite cu rivalii de pe Mureș.
După minutul de reculegere, meciul a început, iar prin minutul 10 și-au făcut apariția în Peluza Nord și aproximativ 20 ultrași, purtători ai mesajelor de doliu și dragoste pentru camarazii dispăruți la o vârstă atât de fragedă. „Un derby umbrit de dispariţia voastră / Nu o să vă uităm, rămâneţi în inima noastră” și „Să urle liniştea / A mai rămas ecoul / Nu avem glas când îngerii dau tonul” au fost mesajele întipărite pe bannerele negre expuse pe „Marele Oval”. „Vă vom iubi mereu!” a fost scandarea întregii peluze arădene în aplauzele întregului stadion, adică alți aproximativ 3500 de spectatori.
Apoi „ultrașii” utiști au părăsit stadionul și au fost din nou aplaudați de rivalii în „alb-violet”. De altfel, suporterii timişoreni au aprins la rândul lor fumigene negre, de doliu, iar timp de 15 minute nu au scandat nimic. După aceea, au asigurat fără probleme fondul sonor al partidei, însă doar prin cântece și refrene de susținere ale favoriților, fără nicio scandare împotriva UTA-ei, cum se obișnuia la alte derby-uri.
Mai mult, conducerea clubului Politehnica, formată din mulți suporteri, a anunţat că toţi banii încasaţi la acest meci vor fi donaţi de familiilor suporterilor utişti implicaţi în accidentul rutier de joi seară.
Pe teren, „Bătrâna Doamnă” a fost mai bună de această dată, a câștigat cu 3-1, dar fotbalul a trecut azi în planul al doilea. „Este o victorie care pe mine nu mă bucură pentru că echipa și galeria trec prin momente extraordinar de grele. Ca să simplific spun că este o victorie pentru cei doi Bogdani ai noștri (n.a Mihoc și Moisi) care au pierit într-un teribil accident și care astăzi trebuiau să fie în galerie. Poate dacă erau și ei, am fi avut o galerie frumoasă și numeroasă. Este o victorie a jucătorilor pentru cei doi absenți, cei doi «jucători» care s-au pregătit și ei pentru acest joc, dar Dumnezeu
și-a dorit ca ei să lipsească astăzi. Gestul galeriei timișorene a fost superb. Când l-am văzut pe Mera cu acea coroană, îmi venea să plâng. Foarte frumos, bravo lor, nota 10. Cred că și noi dacă nu aveam aceste momente tragice în familia UTA, galeria noastră ar fi fost la înălțime”, a spus Ionuț Popa la finalul disputei de pe „Dan Păltinișanu”.
„În astfel de momente, fotbalul trece pe plan secund. Acolo sunt adevăratele tragedii. Poate e o coincidență sau nu, dar cam același lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, la Craiova, după decesul lui Ilie Balaci. Am prefera să nu se mai întâmple astfel de evenimente înaintea competițiilor sportive, dar viața merge înainte. Probabil că utiștii au fost afectați și au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor, având o motivație suplimentară”, a comentat și Cosmin Petruescu, antrenorul lui ASU.
Mai peste tot în țară, la meciurile weekendului, galeriile au cinstit memoria celor doi fani utiști decedați în accidentul de joi seara. Înfrățită cu galeria utistă, peluza Stelei (Liga
a IV-a) a afișat și mai multe bannere emoționante.

Recomandările redacției