În timp ce poştaşii cer măriri salariale şi uniforme, compania vrea să-i doteze cu tablete

0
431

postasiŢara arde, baba se piaptănă rămâne o expresie actuală. Seria ideilor năstruşnice întâlnite la noi – lucrări la canalizare după asfaltări de străzi, ori construcţii de săli de sport, în lipsă de apă potabilă – continuă. În timp ce poştaşii din întreaga ţară au protestat pentru condiţii decente de muncă – majorări salariale şi bani de consumabile – şefii lor s-au gândit că prioritare sunt tabletele. Proiectul prin care poştaşii şi-ar putea moderniza echipamentele de lucru nu este unul neinspirat, însă nu este nici prioritar, în condiţiile în care, angajaţii nu au primit bani încă bani de uniforme, genţi şi consumabile. Potrivit unor sindicalişti, sumele vehiculate pentru proiect tind să sfideze neajunsurile miilor de angajaţi care cer câteva zeci de lei în plus la salariu.

Încă de anul trecut, managerii companiei Poşta Română aveau în plan să implementeze proiectul „Oficiul poştal la tine acasă“, prin care să se facă achiziţii de tablete pentru servicii poştale direct la uşa clientului. Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Lucrătorilor Poştali, Poşta Română are în plan să cheltuie sute de mii de euro cu închirierea de tablete pentru poştaşi, la un preţ mai mare decât cel de achiziţie de pe piaţă. „De mult a fost în discuţie proiectul de închiriere de tablete pentru lucrătorii poştali pentru ca multe operaţiuni să se facă prin acest sistem. Implementarea acestuia era în plan încă de când noi protestam pentru creşteri salariale şi bani pentru uniforme“, susţine Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.

O altă propunere venită tot din partea administraţiei companiei pare mai degrabă o glumă. „La un moment dat, din conducerea companiei s-a pus problema ca în oficii poştale să funcţioneze păcănele. Desigur nu s-a mers mai departe cu această idee. Prin natura serviciilor, poşta se poate asemăna cu o bancă. O astfel de idee nu ar fi făcut altceva decât să strice imaginea companiei“, a mai spus Ilie Tripa.

De menţionat că, în urma negocierilor cu admiistraţia companiei, poştaşii au obţinut de curând promisiuni că le vor fi majorate salariile şi că se vor face achiziţii de genţi, uniforme şi consumabile. În plus, în oficiile poştale care se confruntă cu volum mare de muncă se vor face angajări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.