Timp de calitate în familie – Activități distractive pe care le poți face împreună cu copiii (II)

0
170

J ocurile sunt necesare în perioada copilăriei, deoarece contribuie la dezvoltarea armonioasă a pri­chin­deilor. Atât activităţile creative, cât și cele care presupun efort fizic influen­ţează bunăstarea cognitivă, fizică, socială și emoţională a copiilor.
Jocurile copilăriei sunt printre cele mai frumoase, iar cei mici au nevoie de ele, pentru a-și crea amintiri plăcute. Pe de altă parte, activitățile în familie contribuie la formarea unei legături indestructibile între părinți și copii.
În numărul ziarului nostru de ieri, v-am prezentat câteva jocuri și activități distractive care ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor. Continuăm lista cu:
Dans
O altă activitate care poate fi practicată în casă în sezonul rece este dansul. Studiile au arătat că dansul este o activitate care are beneficii asupra sănătății
inimii și creierului. În plus, este o activitate distractivă și, cel mai important, poate fi practicată la orice vârstă. Chiar dacă nu sunteți dansatori foarte buni, câteva mi­nute de dans în fiecare zi vă vor binedispune și îl vor ajuta pe cel mic să-și consume energia.
Telefonul fără fir
Un alt joc amuzant pe care îl poți practica în familie este Telefonul fără fir. Cu cât sunt mai mulți participanți, cu atât este mai amuzant, așa că nu ezita să îi inviți și pe bunici să ia parte la joc. Cum se desfășoară? Unul dintre jucători îi șoptește altuia un cuvânt, iar acesta îl transmite mai departe. Ultimul jucător va rosti cu voce tare cuvântul. De multe ori, acesta nu corespunde cu cuvântul inițial. Telefonul fără fir este o activitate distractivă care îi va ajuta pe copii să își dezvolte vocabularul.
Pentru că jocurile sunt importante pentru dezvoltarea neurologică a copiilor, ca părinte, trebuie să fii mereu pregătit să intri în lumea magică a copilăriei. Echipați-vă cu hainele potrivite pentru activități în aer liber, precum hanorace și tricouri cu protecție împotriva transpirației, pantaloni lejeri și teniși confortabili, și petreceți o zi în aer liber în familie. Ori faceți un exercițiu de imaginație și transformați locuința într-un spațiu de joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.