În cursul acestei dimineți, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se înregistrează timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autoturisme și autocamioane ca urmare a prezentării unui număr mare de mijloace de transport la controlul de frontieră. Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare îngreunează fluidizarea traficului rutier.

Poliția de Frontieră a contactat autoritățile de frontieră din țara vecină pentru suplimentarea arterelor de control deoarece formalitățile se derulează în comun și deschiderea acestora se poate realiza doar în acord cu omologii maghiari.

„În continuare, recomandăm atât şoferilor de autocamioane cât și celor de autoturisme utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise în regim internațional la granița cu Ungaria:pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Turnu și PTF Varsand; pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuien;pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni; pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Recomandările redacției