19 iunie 2014, zi de sărbătoare în fotbalul arădean, care astăzi capătă puțin alte conotații. „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc scăpa rapid de haina fotbalului județean în urma barajului de promovare în Liga a III-a cu Retezatul Hațeg, având alături de ea, la Lugoj, mii de arădeni. Înainte de a se îmbarca în autocare pentru deplasarea din Banat, galeria „roș-albă” și-a luat rămas bun de la vechea arenă construită de baronul Francisc Neuman și oamenii de lângă el, în zece luni de zile. Cu târnăcopul, lopata, roaba, dar mai ales multă voință și spirit civic. Nici cel mai pesimist fan al UTA-ei nu ar fi pariat pe un termen de execuție al noului stadion de 12.500 locuri (din care apoi au mai căzut treptat la „rectificarea” proiectului) de 5 ani de zile, iar panglica încă nici nu a fost tăiată.
Așa cum se spune și în comunicatul de mai jos al celor de la Ultras Arad în poza do­cument făcută în urmă cu 5 ani s-a zâmbit destul de mult. Iar motivele, astăzi, își pierd sensul. În plus, bannerul afișat de suporteri, „Timpul să ne judece”, are și el multă încărcătură astăzi. Căci, după cum explică „ultrașii” mai jos, pentru UTA timpul a cam rămas pe loc. Fără stadion și „sentința” ligii secunde.
„Și eu apar în poza asta! Tu apari?
Mă tot gândeam, privind-o, cum eram acum 5 ani și câte s-au întâmplat de atunci, cât de mult m-am schimbat. Tu ce făceai acum 5 ani? Reflectă puțin asupra acestei întrebări.
Atât eu, cât și tu am îmbătrânit. Unii am făcut pași mari în față în timpul ăsta, alții poate i-am făcut înapoi. Tu poate ai terminat școala sau facultatea, te-ai angajat, ți-ai făcut noi prieteni sau ai găsit persoana potrivită pe care să o ai alături. Unii din poza asta nici nu mai sunt în viață… îți vine să crezi?
Pentru noi toți, timpul a trecut atât de repede… pentru UTA, timpul a rămas pe loc.
Data de 19 iunie 2014 marchează începutul acțiunii de demolare a stadionului Francisc Neuman, a doua mea casă și locul unde am înțeles pentru prima dată dragostea încă din copilărie.
La două zile de când buldozerele au pătruns pe stadion, am venit să ne luăm rămas bun și am făcut o ultimă fotografie împreună. Am plecat apoi în deplasare, căci jucam barajul pentru Liga a III-a.
A fost o zi magică pe care, dacă mai vreau să mi-o amintesc acum, îmi vine să oftez din cauza prezentului. Mi-aș fi dorit să fi știut pe atunci ce ne așteaptă și să nu zâmbesc la poză”. – e comunicatul postat pe pagina Ultras Arad de susținătorii celei mai titrate grupări fotbalistice din România.

Recomandările redacției