Tineri algerieni şi afgani depistați printre frigidere la vama Nădlac

0
144

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat nouă cetăţeni din Afganistan și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autovehicule, respectiv pe jos.

În ultimele 24 ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară doi cetățeni români, aflați la volanul a două autovehicule înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere și produse de tâmplărie PVC pentru societăți din Italia și Spania.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 18 de ani.

De asemenea în această dimineață,  în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat la aproximativ 100 de metri de linia de frontiera, în apropierea terminalului de marfă de pe sensul de ieşire din ţară, trei persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria către statul vecin. Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.