Tinerii arădeni nu se înghesuie să-şi găsească un serviciu

0
303

Peste 4.000 de arădeni şi-au găsit un serviciu în 10 luni ale anului, în urma măsurilor aplicate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Rata şomajului este în scădere continuă, în prezent în evidenţele AJOFM fiind sub 5.000 de şomeri. Cu toate acestea, tinerii sunt cei mai puţin interesaţi de angajare.

Reprezentanţii AJOFM Arad au prezentat rezultatele proiectului „Fii activ la orice vârstă”, precum şi rezultatele măsurilor active. În 10 luni din an au fost încadraţi pe piaţa muncii un număr de 4.032 de arădeni, din care, 1.493 cu vârsta de peste 45 de ani şi 957, cu vârsta cuprinsă între 35-45 ani. „La sfârşitul lunii octombrie 2015 în evidenţele AJOFM Arad se găsesc un număr de 4.993 şomeri, din care, 2.467 femei.  Stocul şomerilor a scăzut faţă de luna precedentă cu 119 persoane.

Rata şomajului aferentă lunii octombrie 2015 este de 2,29 la sută, cu 0,06 la sută mai mică faţă de precedentă. Conform ultimei situaţii privind locurile de muncă vacante, în judeţul Arad sunt disponibile 1.041 locuri de muncă, în domenii diverse“, a susţinut Marinel Henteş, director al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Mare parte a tinerilor arădeni nu sunt interesaţi de ofertele de angajare şi nici de măsurile de stimulare a ocupării, implementare de agenţia de şomaj. Reprezentanţii instituţiei susţin că tinerii nu sunt interesaţi să capete experienţă în muncă, ci să obţină cât mai multe diploma. „Contrar tendinţelor prin care tinerii declară că sunt doritori de a munci, aceasta nu se reflectă din păcate în judeţul nostru. Marele număr de absolvenţi de anul acesta nu a dorit decât într-un procent nesemnificativ să acceseze locurile de muncă vacante, şi prin aceasta să ocupe unul din cele 1.500 locuri de muncă constant disponibile. Cultul muncii a suferit mult în ultimii ani în judeţul nostru şi considerăm că aceasta se datorează în principal dorinţei generale a tinerilor şi chiar a părinţilor acestora de a absolvi şcoli înalte, de a avea multe competenţe certificate din păcate prin diplome, dar nu şi prin practică şi creşterea experienţei“, declară Marinel Henteş, directorul AJOFM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.