Tinerii din centrele sociale arădene, consiliați pentru o viață responsabilă

0
536

Tinerii din centrele și casele de tip familial din județul nostru vor fi consiliați și informați de specialiști, pe sănătate, educație și prevenție de consum de alcool și droguri. Acțiunile sunt demarate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

În colaborare cu medicii specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Arad, asistenții sociali și pshopedagogii DGASPC Arad promovează pe tot parcursul sezonului estival mesajul campaniei ,,Educație pentru o viață responsabilă în rândul adolescenților“, la întâlniri cu toți copii ocrotiți în fiecare din centrele din municipiu și județ.

De aceste activități se va ocupa echipa mobilă din cadrul Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migrație și repatrieri, în parteneriat cu specialiștii DSP. La întâlnirile cu copiii sunt discutate teme precum respectarea regulilor de igienă, a unei alimentații sănătoase, prevenirea și combaterea efectelor caniculei asupra stării de sănătate, efectele consumului de alcool, consumul și traficul de droguri, dar și consecințele negative alegerii unui anturaj nepotrivit. „Chiar dacă este vacanță ne bucurăm să avem aceste întâlniri între copiii noștri, colegii care lucrează pe prevenire și medicii specialiști de la Direcția de Sănătate Publică Arad cu care noi avem un parteneriat solid. Au loc discuții deschise, interactive, astfel încât subiectele abordate să le stârnească copiilor interesul, iar aceștia să sedimenteze și să aplice informațiile primite”, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Astfel de întâlniri au avut loc până în prezent în Casele de Tip Familial din Sântana și Lipova, Complexul de Servicii Sociale din Ineu, Centrul de Plasament Oituz, fiind incluse în graficul întâlnirilor în perioada următoare Centrul de Plasament Zădăreni și Casa SOS 1 Zăbrani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.