Tinerii fără job ar putea primi câte 25.000 de euro să îşi construiască o afacere

0
444

Viitor pentru tinerii NEET’S II” este un proiect finanţat din fonduri europene se află încă în pregătire la Ministerul Fondurilor Europene. Proiectul are ca scop acordarea unui ajutor tinerilor din categoria NEET’S să-şi construiască propria afacere. Tinerii NEET’S sunt cei cu vârsta între 16- 29 de ani care nu mai urmează nici o formă de învăţământ şi nu au reuşit să se angajeze.

Potrivit propunerii de pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene, 42 de milioane de euro vor fi folosite pentru proiecte europene de educare a tinerilor NEET’S. Tinerii NEET’S sunt cei cu vârsta între 16-29 de ani care nu mai urmează nici o formă de învăţământ şi nu au reuşit nici să se angajeze. O parte dintre aceşti tineri pot beneficia de educaţie antreprenorială, iar la final pot primi câte 25.000 de euro să-şi înfiinţeze propria afacere.

Din cele 42 de milioane de euro, 16,8 milioane de euro vor merge la circa 672 de tineri, cu estimarea că se vor deschide tot atâtea afaceri mici. Judeţele eligibile la fondurile UE pentru tinerii NEET’S sunt: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Bihor, Bistriţa- Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Ilfov şi municipiul Bucureşti. Pentru a putea să primeşti aceste fonduri trebuie să ai deja 18 ani împliniţi, să fii înregistrat de agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă, să faci parte din categoria NEET’S, să ai domiciliul într-unul dintre judeţele incluse în proiect, să ai minim un angajat şi afacerea înfiinţată trebuie să funcţioneze minimum 12 luni pe perioada implementării proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.