Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo, furnizor de formare profesională, pentru stagiul de aspirant, la profesia de Salvator Montan, a organizat în perioada 9-10 octombrie, în arealul munților Codru-Moma, Stațiunea Moneasa, jud. Arad, un program de pregătire pe plan local pentru membri Formației Județene Salvamont Arad. Aici tinerii salvamontiști arădeni, au făcut cățărări și au simulat salvarea unor pesoane accidentate, antrenându-se temeinic, într-un loc mirific, din munții Codru Moma.

Reamintim că Serviciul Salvamont-Salvaspeo Arad este un serviciu de utilitate publică, privind prevenirea accidentelor şi organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic. De asemenea Serviciul Salvamint  organizează activități de prevenire a accidentelor montane şi salvarea în munţi, prin Hotărârea Consiliului Județean Arad nr. 75/2012, ca autoritate la nivel județean cu atribuţii în reglementarea aspectelor ce ţin de domeniul activității de prevenire a accidentelor şi organizare a activității de salvare din cadrul montan şi mediul subteran speologic

Așadar, în cazul producerii unui accident în zona montană sau în mediul subteran speologic, apelaţi numărul unic european de urgenţă 112 sau Dispeceratul Naţional Salvamont 0-SALVAMONT. Apelul se iniţiază formând pe telefonul mobil tastele corespunzatoare cifrei 0 si literele, s a l v a m o n t (0725 826 668), număr de telefon valabil pentru întreg teritoriul ţării din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.

Recomandările redacției