Tinerii și adulții care vor să-și continue școala, primesc ,,a doua șansă”

0
245

Inspectoratul Școlar Arad este partener în cadrul unui proiect, împreună  Inspectoratul Școlar Alba care este beneficiar.  Proiectului cu finanțare europeană ” FUTURE – educație prin programe de a doua șansă pentru un viitor mai bun” este  cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.

Valoarea totală este de 9,513,138.62 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile este de 1,426,970.75 lei și se va derula pe o perioadă de 36 de luni.

Obiectivul general, îl reprezintă sprijinirea tinerilor care la un moment dat au abandonat cursurile și a adulților care nu și-au finalizat studiile. În sprijinul acestora, se vor realiza seturi de acțiuni prin programul „Măsuri de educație de tip a doua șansă”.   

Proiectul presupune un program complex de formare dedicat cadrelor didactice, personalului de sprijin și auxiliar. Un număr de 172 de persoane din învățământul preuniversitar, din județele Alba și Arad vor fi formate în scopul diminuării gradului de părăsire timpurie a școlii, de către tinerii și adulții ce nu au finalizat programul de învățământ și a creșterii abilităților de lucru ale angajaților instituțiilor de învățământ.

    Tot în cadrul proiectului se vor identifica, recruta și monitoriza,  tinerii și adulții care au abandonat timpuriu școala.

  Vor participa 600 persoane la sesiuni de consiliere și orientare în carieră. De asemenea 100 elevi vor lua parte la Training-ul de dezvoltare competențe digitale și încă 100 elevi  la Trening-ul de  educație financiară.

 La nivel primar 240 persoane vor beneficia de programul ”A doua șansă” iar alte 360  la nivel secundar inferior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.