Tinerii studenți pot apela la agenția de șomaj, pentru job-uri sezoniere în Germania

0
467

Arădenii care doresc să lucreze peste graniță primesc sprijin în vederea angajării, de la reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. De această dată există oportunități în special pentru tinerii studenți, aceștia putând să se angajeze pe perioadă determinată, în Germania.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, anunţă ȋnceperea perioadei de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară, adică minim 2 luni. Menționăm că pot aplica studenții cu vârsta cuprinsă intre 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană“, susține Marinel Henteș, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

Astfel, cei interesați trebuie să știe că, în acest interval, pentru anul în curs sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor.

Studenții care au domiciliul sau sunt ȋnregistrați la o instituție de ȋnvățământ superior din județul Arad, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, str.Calugareni, nr.1A localitate Arad ,în vederea înregistrării aplicațiilor.

Ȋnregistrarea se va desfășura ȋn perioada 13 ianuarie 2020 – 14 februarie 2020, ȋn intervalul luni – vineri, orele 8.00 – 13.00.

Informații suplimentare cu privire la condițiile de aplicare, documentele necesare ȋnregistrării aplicațiilor, precum și instrucțiunile de completare a acestora, pot fi solicitate la numărul de telefon 0771452447, sau se găsesc pe site-ul www.arad.anofm.ro.

Prin portalul Eures, persoanele interesate de un job peste hotare își pot găsi de muncă și benegiciază și de consiliere. Locurile disponibile prin Eures sunt sigure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.