interviu_angajare_jobs“Haina îl face pe om”, zice o vorbă din bătrâni. Fie că eşti de acord, fie că nu, felul în care te îmbraci spune multe despre tine şi pe stradă, şi la serviciu. Ţinuta este foarte importantă mai ales când participi la un interviu de angajare. De multe ori, un aspect nepotrivit poate influenţa negativ decizia recrutorului. Situaţia este însă sub control, dacă vei reuşi să aplici câteva reguli de aur.

Lucrezi direct cu publicul?

Atunci, ţinuta ta trebuie să fie una decentă. Stiliştii recomandă culori neutre, precum: negru, maro, gri, alb, bej, verde închis sau bleumarin. Pentru a evita o imagine prea sobră, poţi să foloseşti accesorii în nuanţe pastel.

Culorile electrizante şi cele neon sunt de evitat, chiar dacă sunt la modă. Dacă îţi cauţi job în acest domeniu, este necesar să începi prin a-ţi completa CV-ul pe www.eJobs. ro. Zilnic, găseşti zeci de joburi, la care poţi aplica online, accesând adresa: .

Ai un job în vânzări?

Înseamnă că eşti mai tot timpul în delegaţii sau în vizite de lucru la clienţi. Situaţia este delicată, pentru că trebuie să îmbini latura profesională cu cea practică. În acest caz sunt potrivite ţinutele comode.

Ai grijă însă ca aspectul tău general să nu devină unul sport. Dacă eşti o persoană activă şi te atrage acest domeniu, atunci ai mari şanse să îţi găseşti de lucru. În prezent, pe www.eJobs.ro, sunt peste 4.300 de joburi active în vânzări, în toată ţara. Poţi vedea mai multe informaţii accesând link-ul: .

Îţi cauţi un serviciu?

Atunci trebuie să te preocupe şi etapa interviurilor. În majoritatea cazurilor, costumul este potrivit pentru o astfel de ocazie. Dacă eziţi însă în alegerea ţinutei, atunci te poţi interesa care este codul vestimentar al salariaţilor firmei unde vrei să te angajezi.

Pregăteşte-te serios pentru această etapă de selecţie. De ea poate depinde viitorul tău job. Dacă vrei să afli mai multe despre pregătirea pentru interviu, îţi recomandăm să accesezi link-ul din cadrul site-ului eJobs:.

De reţinut!

Dacă vrei să convingi angajatorul la interviu, foloseşte-te de aspectele profesionale care te caracterizează. Nu încerca să uimeşti intervievatorul cu o apariţie şocantă, care urmează ultimele tendinţe ale modei. Secretul este să arăţi profesional. Aşadar, evită extremele şi caută să fii pe placul tuturor.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției