Ținută prizonieră într-un bordel din Arad, o adolescentă a reușit să se salveze prin mesaje trimise pe ascuns tatălui ei

1
11992

În timp ce ne plimbăm liniștiți pe străzi și credem că ne creștem copiii în tihnă, drame inimaginabile se petrec chiar sub ochii noștri. Fete din ce în ce mai tinere sunt exploatate de către tot soiul de indivizi cu afaceri aparent nevinovate, dar care se ocupă „în subteran” de cu totul altceva. Tinerele, speriate, nu apelează la părinții lor decât atunci când cuțitul le ajunge la os.

Astfel, patroana unui salon erotic din Arad, care acoperea un veritabil bordel, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal.

Hotărârea a fost pronunțată pe 30 august 2021 de un complet al Judecătoriei Arad. În august 2019, Florica Covaci a deschis un salon de masaj în Arad, dar s-a dovedit că acesta era doar un paravan pentru bordelul ce funcționa în aceeași locație, potrivit ziare.com.

Clienții veneau pentru a le fi prestate servicii sexuale de către mai multe persoane de sex feminin, printre care și o adolescentă în vârstă de 17 ani. Taxa era cuprinsă între 100-250 lei, în funcție de serviciile prestate. Clienții sunau la telefon, iar matroana răspundea și stabilea ora. Prostituatele îi dădeau femeii 50 de lei din suma primită de la fiecare client, iar restul de bani le rămânea acestora.

În septembrie 2019, relațiile dintre patroana bordelului și minoră s-au tensionat după ce femeia în vârstă de 37 de ani a aflat că aceasta s-a culcat cu iubitul ei. Din acel moment, Florica Covaci nu a mai lăsat-o pe tânără să se întoarcă la locuința ei.

A avut noroc cu un client beat

„Astfel, în intervalul 09.09.2019 – 12.10.2019, inculpata, cu ajutorul concubinului său, au ținut-o contrar voinței sale pe persoana vătămată în vârstă de 17 ani în imobilul situat în municipiul Arad. În toată această perioadă, persoana vătămată minoră a continuat practicarea prostituției în scopul obținerii de foloase patrimoniale, sumele de bani obținute fiind împărțite de aceasta cu inculpata.

Pentru fiecare client, în urma relațiilor sexuale prestate, sumele se plăteau de către clienți la cameră fetelor (la etajul superior al imobilului), după care acestea coborau și dădeau aceste sume inculpatei. Aceasta reținea din aceste sume cheltuielile, apoi, împărțea banii cu persoana vătămată minoră, precum și cu celelalte persoane de sex feminin care prestau relații sexuale în acel imobil, respectiv o parte din sume le ținea pentru ea, iar restul le primeau fetele”, se precizează în rechizitoriu.

În 11 octombrie 2019, prostituata minoră a reușit să pună mâna pe un telefon al unui client aflat sub influența băuturilor alcoolice și i-a trimis mai multe mesaje tatălui său prin Facebook Mesenger. Îl ruga pe acesta să sune la poliție și i-a cerut să o salveze întrucât era ținută în acel imobil de o lună, fiind obligată să se prostitueze.

„Sună cât de repede poți la poliție”

„Salvează-mă”, „te rog”, „să nu mai scrii pe fb-ul asta”, „hai să plecăm din Arad cât mai repede”, „sună cât de repede poți la poliție”, „asta e singura ocazie pe care te-am putut anunța, să nu îmi scrii înapoi”, sunt mesajele pe care tânăra i le-a transmis tatălui său. Bărbatul a mers la Poliție, iar oamenii legii au descins la bordel.

La percheziție s-a constatat că erau demontate sistemele de deschidere de la geamuri în holul imobilului și de la geamul și ușa aflate în prima încăpere de la parter, astfel încât minora să nu poată părăsi clădirea.

Inițial, Florica Covaci a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii pentru o condamnare cu suspendare. Instanțele de judecată au considerat că pedeapsa este mult prea blândă în raport cu faptele și au obligat Parchetul să reia cercetările și să o trimită în judecată. Hotărârea Judecătoriei Arad a fost contestată de femeie cu apel. Iubitul acesteia a fost condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru aceleași infracțiuni, scrie ziare.com.

1 COMENTARIU

  1. Patru ani pentru o astfel de fapta? Eu credeam că pentru astfel de lucruri grave, având în vedere că e vorba de o minora, se primește închisoare pe viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.