nadlacDin pricina unor probleme tehnice, la ieşirea din ţară, autotrenurile vor experimenta întârzieri şi mai mari, după ce unul dintre cântarele care măsoară automarfarele s-a defectat. Autorităţile de frontieră maghiare au informat poliţiştii de frontieră arădeni, în cursul zilei de ieri, că în P.T.F. Nădlac, instalaţia de cântărire a automarfarelor de pe sensul de intrare în Ungaria, respectiv ieşire din România, s-a defectat, motiv pentru care formalităţile de frontieră asupra automarfarelor se efectuează pe o singură bandă. Cântarele de pe sensul de intrare în România şi ieşire din Ungaria, nu au fost afectate şi funcţionează normal. La ieşirea din România, sunt două cântare, dintre care unul s-a defectat, mai exact, s-a fisurat placa pe care trec automarfarele. Astfel, coada de TIR-uri de la Nădlac, va deveni mai mare. Ieri, la ora amiezii, s-a înregistrat un rând de şase kilometri de TIR-uri la ieşire din ţară. Această problemă, a defectării cântarului, afectează doar autotrenurile cu o greutate mai mare de 7,5 tone.
„La ieşirea din România, s-a defectat unul dintre cele două cântare. Astfel, placa s-a fisurat pe teritoriu maghiar. Pe noi doar ne-au inştiinţat că au probleme şi au prevăzut ca situaţia va fi rezolvată în cursul zilei de marţi, după ce compania responsabilă va repara fisura”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu. Pentru evitarea aglomerărilor şi reducerea timpului de aşteptare, condu­cerea I.T.P.F. Oradea, până la remedierea defecţiunilor apărute recomandă conducătorilor acestor autovehicule cu to­naj mai mare de 7,5 tone să folosească şi celelalte puncte de trecere de la frontieră cu Ungaria: P.T.F. Vărşand (judeţul Arad) respectiv P.T.F.Borş (judeţul Bi­hor), deoarece la P.T.F. Turnu, pot trece doar automarfarele până în 7,5 tone.
„Din această pricină, vor fi cozi mari la Nădlac. A fost coadă datorită faptuluui că a fost weekend, zile în care TIR-urile nu pot circula pe te­ritoriul Ungariei, exceptând cele ce transportă produse perisabile. Acum, pentru că nu mai intră pe două benzi, va dura mai mult până se revine la normal, trece numai câte un camion prin vamă, nu două. Partea maghiară ne-a informat, ca să atenţionăm şoferii despre aceas­ta problemă. Am îndrumat conducătorii să meargă la Vărşand sau Borş”, a mai spus Daniel Iancu. Problema se prevede a fi rezolvată în cursul zilei de astăzi.
Claudia Gavra

Recomandările redacției