Untitled2-1Viceprimarul Cătălin Ţiţirigă a fost exclus din PP-DD din cauza apropierii de PDL. Simona Man, preşedintele Partidului Poporului Dan Diaconescu îi aduce lui Ţiţirigă acuze grave. „Decizia de excludere din partid a fost depusă, astăzi (n.r. ieri) la prima oră la Primărie. Decizia noastră a fost luată luni, dar am sperat că lucrurile vor fi reversibile. Am luat această decizie din cauză că s-a deplasat prin judeţ, împreună cu primarul Falcă, încercând să rupă organizaţia judeţeană PP-DD. Ceea ce a făcut el se numeşte trafic de influenţă, drept pentru care vom sesiza şi Parchetul. A ameninţat mai mulţi consilieri, încercând să-i intimideze să treacă la PDL”, ne-a declarat Simona Man. Aceasta mai spune că a avut informaţii cu privire la intenţia lui Ţiţirigă de a părăsi partidul, însă ceea ce a umplut paharul a fost faptul că a încercat să atragă după el şi alţi aleşi locali. „Având în vedere cele petrecute, l-am dat afară din partid şi i-am luat mandatul de viceprimar. Acum nu mai poate trece nicăieri”, a ţinut să precizeze preşedintele PP-DD.
Având în vedere că Ţiţirigă era şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PPDD, zilele următoare va avea loc o şedinţă pentru a i se desemna succesorul, Simona Man lăsând să se înţeleagă că noul preşedinte al PP-DD Arad ar putea fi… fostul preşedinte. Lucrurile nu se opresc însă aici, Simona Man anunţând că a rupt protocolul semnat la nivel judeţean cu PDL. „Vom înceta orice colaborare cu PDL, atât în Consiliul Local Muni­cipal, cât şi în Consiliul Judeţean, consilierii PP-DD urmând să treacă în opoziţie. Prin această decizie ne asumăm şi riscul de a pierde funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a încheiat Simona Man.
Ţiţirigă spune că e membru PDL din 5 septembrie
Pe de altă parte, viceprimarul Cătălin Ţiţirigă susţine că nu a fost exclus din PP-DD, pentru că acest lucru era imposibil, din moment ce a părăsit partidul lui Dan Diaconescu, înscriindu-se în PDL pe 5 septembrie. Asta, cu toate că, miercuri declara pentru Glasul Aradului cu privire la informaţiile care dădeau ca sigură trecerea sa în tabăra democrat-liberală: „Sunt prostii. Sunt la PP-DD. Nu neg că am avut discuţii cu mai multe partide, dar au rămas simple discuţii.” Ieri însă ne-a declarat cu totul şi cu totul altceva. „Eu am trecut la PDL în data de 5 septembrie. Ordonanţa 55 spune clar că aleşii locali au termen 45 de zile să aleagă formaţiunea în care vor activa. Cererea de înscriere în PDL e înregistrată la secretariatul Primăriei şi la PDL. Dacă doamna Man, pe care de altfel o respect, a anunţat că mă dă afară din partid, e problema dânsei”, susţine Ţiţirigă. În continuare, acesta a respins acuzaţiile conform cărora s-ar fi deplasat prin judeţ împreună cu primarul Gheorghe Falcă pentru a recruta consilieri. „Aş vrea să-i văd că depun mărturie în instanţă pe acei consilieri despre care doamna Man spune că i-aş fi ameninţat. Nu am fost niciodată împreună cu domnul primar Falcă să conving un consilier PP-DD să treacă la PDL. Dacă doamna Man vrea să ştie, vă pot da lista cu consilierii PP-DD care au intrat în PDL acum o săptămână. Este vorba de consilieri din Bocsig, Sebiş, Chişineu-Criş, Sintea Mare, Bârsa, Zimandu Nou, Nădlac, dar şi de consilierul judeţean Valentin Covaliv. Doamna Man nu mai poate face nimic la ora actuală. E o decizie a mea şi a consilierilor respectivi”, a încheiat Ţiţirigă, care a promis că ne va trimite şi o copie de pe cererea de înscriere în PDL, semnată pe 5 septembrie, lucru care nu
s-a întâmplat. Informaţia că Ţiţirigă a trecut cu „arme şi bagaje” la PDL a fost confirmată oficial de reprezentanţii Primăriei Arad. „Domnul Ţiţirigă este membru PDL de câteva zile”, a declarat Corina Drăghici  purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Surprize, surprize: Guţu e membru PDL
Contactat telefonic pentru a fi întrebat despre o eventuală preluare a funcţiei de preşedinte PP-DD, Guţu ne-a declarat că acest lucru nu este posibil,  pentru că a plecat şi el din partid. „Din 5 septembrie am plecat din PP-DD, trecând la PDL. A fost o decizie la nivelul conducerii judeţene. Nu am agreat ideea unei alianţe cu PSD. Acum cei de la centru doreau să ne oblige să facem campanie pentru candidatul PSD. Pot să vă confirm că foarte mulţi colegi ne-au urmat”, a declarat Guţu.
Liderul PDL Arad , Gheorghe Falcă a precizat: „Obligaţia celor de la PP-DD de a se alia cu PSD –ul la nivel naţional nu a fost pe placul multora dintre membrii simpli. De aceea, pasul liderilor şi celorlalţi oameni de la PP-DD Arad de a ni se alătura  împotriva minciunii cu care Victor Ponta ne intoxică este demn de aplaudat şi de urmat şi de către alţii”
 Gabriel Constantinescu
Lucian Şerban

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției