preotUn preot luteran din Suedia a primit, duminică, Titlul de Excelență din partea municipalității, pentru „activitățile sociale desfășurate în municipiul Arad“.
Preotul luteran Lars T. Garenberg a primit distincția la sfârșitul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Sânicolaul Mic, unde a fost prezent și Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.
Primarul i-a înmânat preotului luteran titlul, iar din partea parohiei din Sânicolaul Mic, preotul luteran a primit o icoană și un buchet de flori.
Decernarea Titlului de Excelență s-a făcut mai repede deoa­rece Lars T. Garenberg nu va fi prezent în Arad, vineri, când este programată ședința festivă a Consiliului Local Municipal.
Conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul Zilelor Aradului, Lars T. Garenberg este preot luteran în Suedia și a absolvit Universitatea din Land în anul 1974.
În urmă cu 15 ani a început să desfășoare numeroase acțiuni de caritate în municipiul Arad.
A colaborat cu parohia din Sânicolaul Mic într-un proiect de profilaxie stomatologică pentru copiii de la Școala generală nr. 7, a oferit sprijin consistent constând în materiale medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Căminul de Asistență Socială de pe Calea Bodrogului, și centrele pentru copii defavorizați.
A organizat în Suedia un turneu de fotbal pentru echipele de juniori ale ACU Arad, Telecom, Școala Ge­nerală 7 Arad, UTA și selecționata Aradului.
Celelalte titluri și distincții vor fi conferite, vineri, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Arad, convocată cu ocazia Zilelor Aradului.

Recomandările redacției