titularizareUn număr de 80 de profesori nu s-au prezentat la examenul de titularizare care a avut loc marţi, iar 44 figurează ca retraşi din concurs, conform unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.
Astfel, din totalul de 847 candidaţi înscrişi la concurs s-au înregistrat doar 767 prezenţi, niciun candidat nefiind eliminat.
Aceşti candidaţi au susţinut probe la 60 de discipline de concurs.
Disciplinele cu cel mai mare număr de candidaţi înscrişi au fost educatoare – 164 candidaţi, profesori pentru învăţământul primar – 117 candidaţi, Limba şi literatura română – 88 can­didaţi, Educaţie fizică şi sport – 73 candidaţi şi Învăţământ special – 68 candidaţi.
Evaluarea lucrărilor se face în centrele universitare.
Rezultatele concursului se vor afişa în data de 5 august în centrul de concurs de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Arad şi pe site – ul ISJ Arad.
În perioada 5-6 august se pot depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 8 august.
În judeţul Arad concursul s-a desfăşurat în trei locaţii, în care candidaţii au fost repartizaţi în funcţie de disciplinele de concurs.
Pentru a obţine un post titulari­zabil dintre cele scoase la concurs candidaţii trebuie să aibă minim nota 7. Repartizarea pe posturi se va face într-o şedinţă publică.

Recomandările redacției