Toaletele din parcurile de pe Malul Mureșului – degradate și mizerabile

0
307

Deși oficial, curățenia de primăvară s-a făcut de câteva săptămâni bune, malul Mureșului nu este nici pe departe ecologizat cum se cuvine. Da – s-au toaletat copacii, s-au plantat flori, se cosește iarba, dar… toaletele au rămas la fel, adică mizerabile. Cum vremea s-a încălzit deja, iar temperaturile vor crește de acum în colo, toaletele duhnesc. Dacă nu vor fi luate măsuri, în preajma multora nu se va putea sta. Nu ne legăm acum atât de aspectul lor deplorabil, de faptul că sunt pline de mesaje, cuvinte obscene… numere de telefon. Unii s-au gândit să însemneze wc-urile cu însemne pline de… semnificație – svastică și „666“. Cei  fără bun simț și fără educație sunt vinovați! Vorbim însă de faptul că, în preajma multor toalete ecologice (n.a multe aproape de bănci), nu se poate sta din cauza mirosului puternic. Ori arădenii care vin pe mal, în parc caută să scape de smogul din oraș, pentru a mai lua aer ceva mai puțin poluat. Nici aici n-au parte de aer respirabil.

Probleme cu toaletele de pe malul Mureșului sunt și în parcul Eminescu și în parcul Europa.  Dar dacă nu se va interveni, situația va scăpa de sub control în zona poate cea mai aglomerată și anume, parcul Aventura Voinicilor. Aici vin arădeni de toate vârstele, dar în special parinți, familii cu copii.

În acest parc, administrația locală a investit fonduri substanțiale pentru modernizare, pentru amenajare, precum și pentru toaletele ecologice încastrate în lemn – ca să nu iasă în evidență atât de tare, pe lângă locurile de joacă pentru copii. Toaletele sunt situate în imediata apropiere a hintelor, topoganelor, ceea ce nu ar fi o problemă atât de mare, dacă ar fi curățate.

Zona este extrem de aglomerată în weekend, copiii putându-se bucura aici și de un carusel. Tot aici se vând sucuri și popcorn. În aceste zile, în zonă s-a simțit miros greu de wc -uri necurățate, iar vântul n-a făcut decât să-l răspândească. Ne întrebăm ce va fi după ce temperaturile vor crește mai mult în termometre.

Păcat de strădania multor arădeni care s-au mobilizat să facă acțiuni de ecologizare pe mal. Subliniăm că, din păcate, multora le lipsesc cei șapte ani de acasă, o lipsă pe care o arată atunci când nu încearcă să lase curat de pe urma lor, când își bat joc de munca altora. De spirit civic nici n-au auzit. Deci nu știu ce înseamnă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.