primar OlariFiind comună de câmpie, comuna Olari are o mare suprafață arabilă bine lucrată și bine cultivată, în special cu cereale. Mai sunt și unii care lucrează pământul în mod particular, dar marea majoritate a proprietarilor de pământ l-au dat în arendă, aici funcționând un combinat cu rezultate foarte bune, similar celui din Curtici. Combinatul are un parc de utilaje agricole moderne și de mare productivitate, care permit lucrări pe măsură și executate în timp record.
Și pentru că acum nu se mai vorbește atât de mult despre agricultură – ori despre stadiul unora sau altora dintre lucrări – cum se vorbea pe vremuri, am cerut părerea despre situația generală și despre stadiul lucrărilor agricole celui mai avizat om din zonă, primarul comunei Olari, Ștefan Muscă.  „La noi, după cum știți, majoritatea deținătorilor de pământ l-au dat în arendă la Combinatul de aici.  Dacă la grâu producția a fost record, la porumb a fost ceva mai slabă datorită secetei dar tot s-a cules o medie de 5600 kilograme la hectar. La această oră acționarii și-au și primt deja cota-parte din recoltă: 1 300 kg de cereale – jumătate grâu, jumătate poriumb, pentru fiecare hectar sau banii aferenți“ ne-a spus acesta, pe scurt.
În ceea ce privește noile lucrări pentru producția viitoare, edilul din Olari a adăugat că „lucrările sunt de mult gata: nu numai că s-a arat dar și însămânțat  grâul, la care a și ieșit colțul iar la cultura de rapiță se face ierbicidarea“. În concluzie, în zona Olari, lucrările în agricultură sunt la zi, localnicii îngrijindu-se de recolta anului viitor.
(F.B.)

Recomandările redacției