Conform celor susţinute de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în următoarele şase luni, Aradul va face o mare investiţie în ceea ce priveşte încărcarea vehiculelor electrice: prize, tehnologia de contact, zona de monitorizare. Este un lucru excelent pentru economia Aradului, oraşul fiind locul în care toate acestea se vor produce. Există, de asemenea, o solicitare de a deschide câteva puncte şi în Arad, însă acest lucru va fi hotărât în viitorul apropiat.
Un alt eveniment important, o acţiune culturală, la care arădenii sunt invitaţi să ia parte într-un număr cât mai mare, se va desfăşura  în perioada 16 – 18 septembrie , la gara din Arad. Este vorba de festivalul „GarArad – artă-ntr-o ARTĂ”, aflat la prima ediţie, iar pentru organizarea acestui eveniment, Primăria Arad a contribuit cu o sumă de aproximativ 23 mii lei. Cel din urmă eveniment va avea loc în perioada 3 – 29 octombrie, perioadă în care se va organiza „programul de curăţenie de toam­nă”. Zonele care vor beneficia de acest program sunt Alfa, Micălaca, Vlaicu, Aradul Nou, Confectii, Gradişte, 6 Vânători, Calea Romanilor, şi nu în ultimul rând, Centrul Aradului. Programul cuprinde: măturat stradal, spălat stradal, toaletarea arborilor, tunderea gardul viu şi co­lectarea deşeurile pentru reciclare.
O altă dorinţă a autorităţilor este amenajarea unui „parc central”. În prezent, se  face o analiză în ceea ce priveşte costul cumpărării terenului din zona Pădurice, procedură care va fi respectată conform legii. Primăria speră ca pro­cedura să fie finalizată în cursul a două luni, astfel încât la sfârşitul acestui an, municipiul să aibă un total de trei hectare de zonă verde.
Bazinul de polo, în continuare în stadiu de şantier
Încă din anul 2010, autorităţile locale au început demersurile pentru a obţine finanţare pentru un bazin de polo. Evident, din fonduri guvernamentale, nedorind să afec­teze foarte mult bugetul municipiului, conform spuselor viceprimarului Călin Bibarţ. Este vorba despre un bazin de polo de 33,3 m pe 25 m cu o lungime de 2,3 şi un bazin mai mic, didactic şi de agrement, de 25 m pe 12,5 .

Tot proiectul, în cifre rotunde, atinge un cost de 5 milioane de euro, din care 30 la sută din cost este suportat de administraţia locală – circa 1 milion jumate de euro, iar utilităţile precum apa, canalalul, gazul şi electricitatea, costă înca vreo 350 mii de euro.
Întrebat care este motivul pentru care lucrările se află în întârziere, viceprimarul a declarat: „Din păcate, schimbându-se guvernele, de-a lungul acelor ani, evident Guvernul Ponta n-a mai finanţat lucrarea, acesta este motivul pentru care lucrările au bătut pasul pe loc. De abia de o scurtă bucată de timp s-au reluat aceste lucrări, fiind asigurată finanţarea. Evident că în această situaţie nu se mai pune problema terminării lucrării la începutul lui 2017, cum a fost iniţial plănuit. Sperăm noi ca pe viitorul sfârşit de an, deci de acum într-un an, să prindem iarna viitoare cu bazinul aco­perit.”
Structura bazinului este în proporţie de 60 la sută executată, iar per total lucrare este terminată aproximativ 25 – 30 la sută.
Autorităţile speră că vor avea avea în continuare un guvern fa­vorabil arădenilor, un guvern de dreapta, care va continua finan­ţarea, astfel încât lucrarea să fie dusă la bun sfârşit.
„Aradul şi cetăţenii şi-au făcut partea lor. Adică am asigurat finanţarea de un milion jumate de euro… sper că şi guvernele viitoare vor asuma în continuare contractul care este semnat de compania naţională de investiţii, cu executare”, mai susţine viceprimarul Călin Bibarţ.
Oana Ilea

Recomandările redacției