Toamna alungă vara: săptămâna aceasta temperaturile vor scădea brusc

0
482

Dacă ne-am obișnuit cu zilele însorite de vară târzie, de săptămâna aceasta va trebui să ne obișnuim cu noul sezon. Și asta brusc, pentru că, de la o zi la alta, temperaturile vor scădea și cu 10 -11 grade, în nordul și vestul țării. Dacă în weekend-ul trecut, unii arădeni au profit de soare și au făcut plajă și baie, în următoarele zile, vremea schimbă placa.

Meteorologii au anunțat că, o masă de aer polar va traversa România. La noi nu va fi aer polar, dar cu siguranță va fi vreme de toamnă. În unele zone ale țării sunt aşteptate temperaturi foarte scăzute şi chiar brumă.

Masa de aer rece va avea efecte începând din a doua parte a zilei de marţi, și dimineața de miercuri, când se va răci peste tot, dar mai ales în jumătatea de nord a ţării. De joi, temperaturile scad și mai mult.

Temperaturile vor fi mai mici față de weekendul și cu 11 – 12 grade, iar nopțile vor fi răcoroase. Dacă luni noaptea, temperatura nopții va fi de aproximativ 15 grade la Arad, miercuri noapte, aceasta va ajunge la dor 5 grade.

Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineaţa, în depresiunile intramontate vor fi temperaturi sub zero grade şi brumă. Din weekend-ul viitor, vremea intră într-o uşoară ameliorare, cu dimineţi răcoroase, dar cu zile mai plăcute. Nu pentru mult timp însă.

Finalul lunii septembrie aduce valori maxime și minime ce se vor încadra între 19 și 6 grade C, dar și averse de ploaie în cantități specifice.

Octombrie se anunță ca fiind plăcută, caldă cu temperaturi maxime și minime încadrându-se între  23 grade și 3 grade C. Însă doar până spre jumătatea lunii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.