Vreme capricioasă și deosebit de caldă, averse abundente în vest, intensificări susținute ale vântului (4-5 noiembrie).

În următoarele zile, evoluția condițiilor meteorologice va cunoaște o gamă largă de variații – de la temperaturi de vară (25°C) și intensificări ale vântului, până la averse abundente și descărcări electrice.

Din a doua parte a zilei de joi, 4 noiembrie, dar mai ales seara și în cursul nopții, aria ploilor se va extinde, cuprinzând vestul țării, unde cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 25-30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, iar în Banat și Crișana, local și temporar, sunt condiții de descărcări electrice.

În nordul Banatului, sud-estul Crișanei și zona Munților Apuseni, ploile vor fi abundente și se vor acumula cantități de apă importante, în jurul a 45-60 l/mp, iar punctiform, peste 70…80 l/mp.

Începând cu noaptea de miercuri spre joi (3/4.11), vântul se va intensifica treptat, la început în sudul Banatului și zona montană aferentă, iar joi în toată partea de vest și nord-vest a țării. Vor fi rafale de 55-75 km/h, în Carpații Occidentali și vestul Meridionalilor – 80…100 km/h, iar pe crestele Munților Apuseni, 120-140 km/h.

Vremea se va încălzi accentuat, devenind deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime, frecvent peste 20°C, se vor încadra, în general, între 13-14°C (joi în sud-vestul Olteniei, vineri în vestul extrem) și 25°C – joi, în sud-vestul Transilvaniei.

Recomandările redacției