Am avut parte de valuri de căldură aproape insuportabilă pe ultima sută de metri din vară. Acum, se pare că urmează să ne răcorim. Conform adevărul.ro, în toată țara vremea se va schimba, asta incluzând și zona noastră împreună cu Aradul.
Astfel, ploi puternice vor fi în Banat și prima săptămână va fi caracterizată prin scăderea valorilor termice. Așadar, media maximelor va fi în scădere de la 32-33 de grade până spre 26-27 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de-a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 23 şi 25 de grade, valori apropiate de temperaturile normale din această perioadă a anului. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţa de scădere uşoară, spre 12 grade.
Cât despre ploi, probabilitatea de apariţie a acestora va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

 

Oscilaţii termice în Crişana

Precum va fi în Banat, cam același lucru urmează să-l simțim și în Crişana. În prima săptămână, media maximelor va fi în scădere de la 32-33 de grade până spre 26 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 29-30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie.
Cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 24 de grade, temperaturi apropiate de cele normale pentru luna septembrie. Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţa de scădere uşoară, spre 10-12 grade.
Este posibil să și plouă, probabilitatea fiind ridicată în special în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă.

 

Recomandările redacției