Toate sunt la vremea lor

0
575

 

de VOICU SIDA 

Este o vorbă conform căreia „la fotbal și la drumuri toți ne pricepem“. Numai că această zicală nu se cam potrivește pentru că mingea este rotundă și jocul așteaptă greșeala, iar în ceea ce privește treaba cu drumurile, ești dependent de natură și capriciile sale. Dacă ești profesionist atunci știi că nu poți să modernizezi și să asfaltezi drumuri în lună de iarnă, mai ales în februarie.

Un cetățean din satul Lalașinț, comuna Bârzava, este cam supărat pe domnul primar pentru că, vezi Doamne, utilajele agricole aduc pământ pe roți. Într-o lună ca februarie, când pământul începe să se dezghețe și este îmbibat cu apă și de la ploi, este imposibil să fie altfel. Piatra adusă de către firma care execută lucrarea este acoperită de acel noroi.

Pentru a afla însă exact cum stau lucrurile, ne-am adresat unui profesionist și anume domnului inginer Cosmin Gligor, director la firma Inteco Holding, care ne-a explicat: „Noi avem lucrări de executat în această localitate. Este vorba despre modernizarea a patru străzi. Aici, pe o stradă vin utilajele agricole cu pământul pe roți atunci când se întorc din câmp. Vreau să vă spun că am mai adus încă o dată autogrederul și a îndepărtat acel noroi de pe suprafața unde am pietruit. Și apoi, din nou, am mai introdus piatră. Ce să facem noi acum? Lucrarea nu o poți începe în luna februarie, fiind lună de iarnă“, a precizat domnul Gligor.

Domnia sa a adăugat: „Îi asigurăm pe locuitorii acestei străzi că atunci când ne va permite timpul, vom începe lucrările de modernizare. Nu domnul primar este vinovat pentru acei care folosesc strada și vin cu utilajele agricole încărcate de noroi din țarină“.

Da, domnule director! Așa este! Primarul, în general, este „moașă“ peste tot. Dar cetățeanul așteaptă să fie împins de la spate până și să își facă curat în fața curții.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.