tobaȘeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, a declarat marți că Poliția Română a pus la dispoziție toate resursele necesare pentru ca procurorii de la Alba Iulia să poată finaliza cercetarea la fața locului în cazul accidentului aviatic produs la granița dintre județele Cluj și Alba.

El a precizat că a stat de vorbă încă de dimineață cu echipa trimisă de luni seara la Cluj care i-a spus că în zona producerii accidentului este o ceață foarte deasă, dar în scurt timp se va demara cercetarea la fața locului.

„Am pus la dispoziție toate resursele necesare pentru ca Parchetul să poată finaliza cercetarea la fața locului și să finalizeze acest dosar penal. Am discutat cu colegii mei jurul orei 8,00, era o ceață foarte deasă în zona de impact, în zona producerii accidentului aviatic și urma ca în scurt timp să demareze cercetarea la fața locului”, a declarat șeful Poliției Române, Petre Tobă, la o conferință de presă la sediul IGPR.

Tobă a mai spus că peste 100 de polițiști de la IPJ Cluj și IPJ Alba au fost mobilizați luni seara pentru a căuta victimele.

„Din punctul de vedere al Poliției Române, în jurul orei 16,00 — 16,15 de când am avut confirmarea producerii accidentului aviatic am avut o implicare de forțe la nivelul celor două inspectorate județene de poliție, IPJ Cluj și IPJ Alba. Peste 100 de polițiști au fost alertați și mobilizați încă din primă fază și 22 de autospeciale au plecat în căutarea persoanelor care erau în aparatul de zbor. Am acordat sprijin colegilor de la IGSU care de asemenea au acționat într-un număr impresionat, alături de ei acționând și colegii de la jandarmerie. A fost o mobilizare generală”, a mai spus Tobă.

El a completat că zona unde s-a prăbușit avionul era la o distanță destul de mare de prima localitate și era împădurită și greu accesibilă.

Din dispoziția șefului Poliției Române, o echipă de specialiști de la Institutul Național de Criminalistică s-a deplasat luni seara în județul Cluj unde a avut loc accidentul aviatic pentru a ajuta la desfășurarea anchetei, coordonată de un procuror de la Curtea de Apel Alba Iulia. AGERPRES/

Recomandările redacției