Victoria Zăbrani şi Cristian Todea merg pe drumuri diferite după două luni de colaborare. Fostul mijlocaş are şansa de a antrena mai sus şi a fost înţeles de conducerea grupării de Liga a IV-a, care se va orienta şi ea spre un alt tehnician. „Clubul Victoria Zăbrani îi mulţumeşte lui Cristian Todea pentru munca depusă ca antrenor şi-i urează mult succes la noul său club”, a transmis Virgil Stamate, preşedintele ocupantei ultimei poziţii pe podiumul Ligii a IV-a Arad.
Într-adevăr, de câteva zile bune, Todea a primit o ofertă tentantă din partea celor de la Naţional Sebiş, care era în căutare de antrenor, după despărţirea de Călin Cojocaru şi încheierea interimatului lui Cosmin Merşca. Totul s-a concretizat astăzi printr-o strângere de mână între primarul Sebişului, Radu Demetrescu şi Cristi Todea.
„În proporţie de 99,9%, Cristi Todea va fi noul antrenor al echipei noastre. Am optat pentru un antrenor preocupat, care cunoaşte jucătorii din zonă, consi­derăm că e alegerea cea mai bună pentru club. Din punctul nostru de vedere, în afara lui Pintea şi Dumitrache, care şi-au luat deja actele, nu va mai pleca niciun jucător de la echipă. Dar, până la urmă, antrenorul va avea ultimul cuvânt în legătură cu lotul. Am căzut de acord să mai întinerim puţin echipa, în special cu jucători din Arad, iar în retur să încercăm să ne îmbunătăţim locul din clasament. Ne-am dori să terminăm în faţa celorlalte echipe din Arad”, ne-a mărturisit Demetrescu.
Cristian Todea are 40 de ani şi a jucat în cariera sa la: UTA (în două perioade 1997-2002, 2007-2009), Mantova, Bellinzona şi Gaz Metan Mediaş. Cariera de antrenor şi-a început-o tot la UTA, în vara lui 2015, devenind „principal” în toamna lui 2017, după plecarea lui Adrian Falub. Din septembrie a antrenat-o pe Victoria Zăbrani, pe care a lăsat-o pe locul 3 la finalul anului 2018. Din decembrie 2016 e posesor al Licenţei A UEFA.
La mijlocul de drum în ediţia a 2018-2019 a Ligii a III-a, Naţional Sebiş este pe locul 6 în seria a IV-a, la 6 puncte distanţă de liderul Şoimii Lipova. De altfel, noua echipă a lui Todea va începe returul chiar cu un meci împotriva trupei lui Flavius Sabău.

Recomandările redacției