Todea, după primul succes pe banca Sebișului: „E foarte plăcut gustul victoriei, punctele vin la momentul oportun”

0
290

De cinci luni de zile și 9 meciuri a avut nevoie Național Sebiș să simtă din nou gustul unui succes în campionatul Ligii a III-a. De
altfel, tot o echipă din județul Alba a fost precedenta victimă, respectiv „lanterna” Ocna Mureș pe 30 noiembrie 2018. Vineri, a fost rândul Unirii Alba Iulia să plece cu mâna goală de pe Crișul Alb și intre – probabil – în „hora” salvării de la retrogradare.
Cristian Todea, cel care a preluat echipa la mijlocul lunii ianuarie, simte și el fiorul unei victorii într-un meci oficial după trei luni de zile. Mai mult, echipa sa nu a primit gol, ceea ce s-a mai întâmplat doar la Lugoj, însă atunci a ieșit doar remiza. „E foarte plăcut gustul unei victorii așteptată deja de atâta timp, bine că reușim să-l simțim în sfârșit. Aceste trei puncte vin și la momentul oportun, căci riscam să intrăm și noi în «horă» și un club ca Sebișul nu are voie să fie acolo. Ne-am mobilizat enorm cu toții pentru acest meci și, chiar dacă altădată am avut și prestații mai consistente decât cea de azi, mă bucur că am dus la bun sfârșit totul. Vă dați seama că la 1 și 2-0 nu eram încă siguri de nimic la ceea ce am pățit etapele trecute, însă de această dată și cei care au venit de pe bancă și-au făcut excelent treaba și am învins o formație destul de incomodă. E victoria băieților, îi felicit și sper să ne mai bucurăm și după alte partide din acest campionat. Bineînțeles, mă bucur că nu am luat gol, pentru a doua oară în această primăvară, dar mai ales că suntem la al treilea meci consecutiv cu trei goluri date. Ca antrenor, îmi place să imprim echipei mele un joc ofensiv, spectaculos, cu siguranță agreez mai mult victoriile cu 3-2 sau 4-3 decât un 1-0. Azi a fost și mai bine și suntem în sfârșit fericiți”, ne-a mărturisit tânărul tehnician al „alb-albaștrilor”.
Sebișenii își puteau complica din nou viața în urma unei lovituri de la 11 metri ratată. După Enciu și Szekely, a venit rândul lui Florin Mateucă să șuteze slab de la 11 metri, doar că de această dată Vereș a urmărit respingerea portarului alba-iulian și a marcat pentru 2-0. „Din nou, s-a bătut telefonat, pe mijlocul porții, deși am discutat pe această temă și am exersat destul de mult în ultimul timp. Însă, din fericire, am probat și faza a doua a unui penalty, în caz că portarul apără sau mingea lovește bara. Le-am spus mereu jucătorilor să bată măcar tare, dacă emoțiile îi lasă să riște prea mult cu un șut plasat. Dar execuția lui Mateucă seamănă cu celelalte, bine – însă – că a ieșit bine și nu am mai pierdut puncte”, a mai remarcat Todea.
În Vinerea Mare, Naționalul întâlnește tot o formație din județul Alba, dar în deplasare, la Cugir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.