Todea ia în calcul o retragere în tricoul „alb-roșu”: „Sper să promoveze, UTA nu are ce căuta în Liga a III-a”

0
301

todeautaCristian Todea dispută al șaselea sezon la Mediaș, grupare cu care a ajuns să evolueze  în preliminariile Europa League în stagiunea 2011-2012. Mai mult, de câteva sezoane bune, „Dulăul” este căpitanul de drept al „alb-negrilor”, pentru care a evoluat constant și în acest campionat. „Cred că am ratat doar două-trei meciuri, în rest am fost pe teren. Am început destul de bine sezonul, dar ceva s-a rupt apoi. Am avut parte și de destui jucători accidentați, alții au plecat de la echipă și am ajuns în situația de a ne bate pentru salvarea de la retrogradare. Nici pu­blicul nu ne mai ajută ca înainte și asta pentru că pretențiile au crescut la Mediaș odată cu disputarea preliminariilor Europa League, iar acum un egal acasă cu Dinamo, spre exemplu, e privit ca un eșec. Dar, avem datoria să luptăm până la final pentru a îndeplini obiectivul clubului. Avem un antrenor nou, foarte potrivit pentru situația actual. Ca secund în ultimii ani la Gaz Metan, Dan Matei a căpătat multă experiență, a furat meserie de la Pustai, Mulțescu sau Dulca și are personalitatea sa”, spune mijlocașul, care de luni este din nou la Mediaș la reluarea pregătirilor.
Petrecându-și marea parte a vacanței de iarnă la Arad, Todea a auzit și el vocile care-l dădeau în curtea echipei fanion a Aradului chiar începând cu returul acestui sezon și pe care el le neagă cu tărie. „Nu am discutat cu nimeni de la UTA și oricum îmi propun să-mi termin contractul cu Mediașul și de abia apoi o să mă gândesc ce urmează pentru mine. Am 36 de ani, știu că retragerea se apropie, dar aș mai vrea să joc atâta timp cât simt că pot face față nivelului la care sunt. Vă spun sincer, însă, că mi-ar fi foarte greu să cobor până în Liga a III-a, unde sunt terenurile cum sunt și jucătorii – semi-profesioniști, ca să spun așa. Tocmai de aceea, afirm cu tărie că locul UTA-ei nu este în eșalonul trei. Sper să promoveze, iar șansele ca eu să-mi închei cariera acasă cresc. Dar, mai e mult până acolo, s-ar putea chiar să rămân la Mediaș dacă o să mai fiu dorit de Gaz Metan. E prematur să vorbesc acum ce voi face la anul, important este să fiu sănătos și restul va veni de la sine”, a adăugat „închizătorul”, autor al unui gol pentru medieșeni în actuala ediție a Ligii 1.
Până una alta, „Dulăul” are numai cuvinte de apreciere pentru actualul căpitan al „textiliștilor”, colegul său de generație de la Romvest și apoi UTA. „Chiar i-am spus lui Botiș că îl apreciez pentru că găsește motivație și în Liga a III-a, ca să nu spun că anul trecut a jucat și în județ. E de admirat pentru asta, îi doresc atât lui cât și colegilor lor mult succes în retur. Orașul Arad trebuie să aibă din nou echipă în Liga a II-a”, a încheiat Todea, care între timp a și început Școala de Antrenori, urmând să obțină la vară licența B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.