Pentru al doilea sezon consecutiv, Olimpia a stricat debutul unui antrenor utist. După Laurențiu Roșu, a venit și rândul lui Cristi Todea să cunoască gustul primului eșec din postura de „principal” al UTA-ei chiar la Satu Mare, la capătul unui meci ce părea blocat pe 0-0. A venit, minutul 87, când Adili a intrat imprudent la Lusamba, iar Brata a transformat penalty-ul just acordat. „Nu trebuia să-i spun eu special lui Mevlan să nu aibă astfel de intrări în careu, dar o să aflu după o discuție particulară cu el ce a gândit atunci”, a comentat Todea faza respectivă.
Vorbind despre desfășurarea partidei, noul „principal” al arădenilor a adăugat: „Am pregătit puțin altfel meciul, cu gândul de a ne apăra atent și a pune probleme pe contraatac. Dar, am realizat că și gazdele au gândit la fel și am fost nevoit să ieșim la joc. Nu ne puteam mulțumi cu puțin mai ales în fața unei echipe aflate sub noi, sau cel puțin asta îmi doream eu. Nu mă așteptam să jucăm extraordinar, dar un egal era mai mult decât echitabil după cum s-a jucat azi. Am avut momente bune de joc, am dus destui oameni în atac, am încercat să ne desfacem adversarul, dar
ne-a lipsit finalizarea. Nu ne putem plânge de numărul atacanților, acestea sunt condițiile date, trebuie să scoatem cât putem din fiecare fază, din fiecare meci. Azi nu am reușit, dar trebuie să ne ridicăm de jos și să mergem mai departe”.
Gluma s-a îngroșat după runda cu numărul 9 și, din pretendentă la promovare, UTA a ajuns pe loc retro­gradabil. „Nimeni nu se aștepta la acest parcurs, dar e inutil să ne gândim la ceea ce a fost. Important ceea ce facem de acum înainte. Obiectivul se reduce la ceea ce vom reuși pe viitor, meci de meci”, a adăugat Todea.
Weekendul viitor, echipa fanion a Aradului evoluează tot în deplasare, la Snagov, împotriva echipei lui Valeriu Răchită. „La ce rezultate au fost, este clar că orice meci devine delicat pentru noi. Am obținut foarte puține puncte indiferent unde am jucat, așa că nu văd o problemă majoră în faptul că avem două deplasări consecutive. Trebuie să avem acea tresărire de orgoliu indiferent unde și împotriva cui evoluăm”, a încheiat Cristi Todea.

Recomandările redacției