„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a început cu stângul mini-returul ligii secunde la fotbal. Cu Clinceniul, arădenii au oferit iluzia unui succes timp de 45 de minute, după care au revenit la proastele obiceiuri din toamnă, cu greșeli mari în defensivă și lipsă de concentrare la finalizare.
La finalul partidei, Todea a recunoscut că s-ar fi așteptat cu totul altceva de la acest meci, după pregătirea bună din iarnă și semnalele venite după meciurile de verificare. „A fost un meci cu două reprize diferite. Chiar dacă nici în prima parte nu am avut o prestație foarte bună, am re­u­șit să înscriem și să intrăm cu avantaj la pauză. Din păcate, repriza secundă a fost mult mai slabă și adversarul a reușit să întoarcă jocul. Au fost momente în care ne-am mulțumit cu 1-0 și de aici și prestația noastră mai precaută. Și la pau­ză am vorbit să păstrăm ritmul bun și un control al jocului, dar nu am reușit. A fost și schimba­rea lor, cu Mihalcea, care a făcut diferența și care numai în primele 5 mi­nute deja a avut câteva faze prin care a creat panică în apărarea noastră. De acolo jocul s-a cam rupt, iar după golul de 1-1 am căzut și mai mult și nu am mai reușit să revenim”, a precizat antrenorul principal al UTA-ei.
Teoretic, utiștii ar fi trebuit să aibă avantajul antrenamentelor pe terenuri naturale, față de parte­nerii lor de întrecere, care s-au pregătit mai mult pe sintetic în această iarnă. „Speram și noi să fie un avantaj acest lucru, doar că toa­te aceste lucruri, detalii, contea­ză până la ora jocului. Atunci, poate să fie soare, mocirlă sau orice suprafață de teren, căci depinzi în mare măsură de cum reușești să te conectezi la joc. A fost o perioadă bună, băieții s-au pregătit bine în această iarnă, dar prestația nu a fost cea la care ne așteptam cu toții”, a mai explicat Todea.
Eșecul cu Academica o ține pe UTA în zona „nisipurilor mișcătoare”, iar programul următoarelor etape dă fiori. „Ne-am gândit și noi la faptul că aveam mare nevoie de victorie azi, cu Clinceniul, ținând cont și de meciurile vii­toare. Mergem la Mioveni, apoi o găzduim pe Hermann­stadt, programul e greu. Trei puncte erau foar­- te importante pentru noi azi, dar, din păcate, nu am reușit să le obținem”, a adăugat „Dulăul”.

Recomandările redacției